Yandex Metrica

SGK girişi 1999 sonrası olanlar bayram edecek! 5 yıl daha erken emekli olma fırsatı kapıda!

SGK girişi 1999 sonrası olanlar bayram edecek! 5 yıl daha erken emekli olma fırsatı kapıda!

Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için müjdeli haber geldi. 1999 ve 2008 yılları arasınd SGK girişi gerçekleşen vatandaşlar için erken emeklilik fırsatı kapıda. 

Ekonomi

30.08.2024, 11:06

Erken emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş emekli olmak için gerekli olan kriterleri yerine getirmeye çalışıyor. 1999 ve 2008 yılları arasında emekli olmak isteyen vatandaşlara ise büyük bir müjde duyuruldu.  EYT'siz  emekli olmak isteyen vatandaşlara prim indirimi ile 5 yıl erken emeklilik imkanı geliyor. 

Altın fiyatı tırmandı! İşte KMKTP'de standart altının kilogram fiyatı... Altın fiyatı tırmandı! İşte KMKTP'de standart altının kilogram fiyatı... Haberi Görüntüle

PRİM GÜN SAYISI 7200'E DÜŞÜRÜLÜYOR

TBMM'nin yeni yasama döneminde kabul etmesi beklenen ve esnaflar için prim gün sayısı şartının 7200 güne düşürülmesi bekleniyor. Bu sayede ise 5 yıl erken emeklilik imkanı geliyor. Yeni torba yasa maddalerinin mecliste görülmesi beklenirken erken emeklilik düzenlemeleri de gündemde. 

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

EYT'SİZ 5 YIL ERKEN EMEKLİLK FIRSATI

Küçük esnaf için prim gün sayılarında düşürülen indirim avantajı ile küçük esnafa 5 yıl erken emeklilik fırsatı geliyor. Emekliler için Ekim ayında beklenen açıklama kapsamında 9000 gün prim şartı düşürülecek. Bağ-Kur'lu vatandaşların prim güneri SGK ile eşitlenerek 7200 güne düşürülecek.  Bu sayede ise emeklilik hayali kuran vatandaşlar ise EYT'siz bir şekilde erken emekli olabilecek. Prim gün sayısının düşürülmesinin yanı sıra erken emeklilik için yaş şartının düşürülüp düşürülmeyeceği ise büyük merak konusu. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading