Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK resmen duyurdu: 1993-2019 arasında çalışanlar müjde: Bu şartı karşılayan herkes artık emekli!

SGK resmen duyurdu: 1993-2019 arasında çalışanlar müjde: Bu şartı karşılayan herkes artık emekli!

Çalışma hayatı, birçok kişi için ekonomik ve sosyal yaşamın temel taşını oluşturuyor. Fakat beklenmedik sağlık problemleri, çalışan kişilerin iş hayatını olumsuz etkiliyor. SGK ise bu durumun yaşanmaması adına kolları sıvadı. Artık bu şartları sağlayan herkes emekli sayılacak.  

Ekonomi

12.07.2024, 09:23

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malul durumdaki bireylere destek olmak amacıyla erken emeklilik hakkı sunuyor. 

Malulen emeklilik, çalışma gücünün en az %60'ını kaybetmiş kişilere tanınan önemli bir haktır. Bu sistem, ciddi sağlık problemleri nedeniyle normal çalışma kapasitesini sürdüremeyen bireyler için hayati bir önem taşıyor.

Araç sahiplerine müjde! Rüzgar tersine döndü: Kasko ve trafik sigortasına dev indirim geliyor Araç sahiplerine müjde! Rüzgar tersine döndü: Kasko ve trafik sigortasına... Haberi Görüntüle

SGK AÇIKLADI: BU HASTALIĞI OLANLARIN ÖNCELİĞİ VAR

SGK malulen emeklilik için bazı hastalıkları öncelikli olarak sıraladı.

Bu hastalıklar arasında kanser, epilepsi, Parkinson hastalığı, beyin tümörleri ve Behçet hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları yer alırken, AIDS, tüberküloz, siroz gibi kronik durumlar da bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Türkiye'den tarihi adım! Bakan Bolat duyurdu: 1,5 trilyon dolarlık zirve! Türkiye'den tarihi adım! Bakan Bolat duyurdu: 1,5 trilyon dolarlık zirve! Haberi Görüntüle

MALULEN EMEKLİLİK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Malulen emeklilikten faydalanabilmek için bazı kriterler bulunmaktadır. İlk olarak, çalışanın en az 10 yıl sigortalı olarak çalışmış olması ve en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

7

0

1

2

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading