SGK uzmanı açıkladı! Emekliye 29 Ekim'de 5.000 TL ikramiye...

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak geçtiğimiz sene tüm emeklilere 29 Ekim’de verilen 5.000 TL ikramiye için SGK uzmanı açıklama yaptı. İsa Karakaş, 2024 yılı için de emeklilere 29 Ekim tarihinde 5 bin TL ikramiye konusunda son bilgileri verdi.

Ekonomi

20.10.2024, 16:57

Tüm emeklilere geçtiğimiz yıl 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye verilmişti. Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak sadece 1 kez yararlanılan 5.000 TL’lik ikramiye önce çalışmayan emekliler için verilmiş ancak gelen tepkiler sonrasında bu ikramiyeden çalışan emeklilerde faydalanmıştı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş ise her yıl 29 Ekim ikramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması gerektiğini sözlerine ekleyerek emeklileri az da olsa heyecanlandırdı.

İsa Karakaş, “Evet geçen sene toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahiplerinin tamamına ayrım yapılmadan ikramiye verilmiştir. Emekli olunan statü ve tahsis numarasına göre aralık ayı ortasına kadar tüm ödeme işlemleri de neticelendirilmiştir. Ancak bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir.”

Emekli 5.000 TK ikramiye

Altın yatırımcılarının yüzü güldüren haber! İşte 20 Ekim gram altın, çeyrek altın fiyatları Altın yatırımcılarının yüzü güldüren haber! İşte 20 Ekim gram altın,... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE 5.000 TL İKRAMİYE

“Bu sene 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması elzem. Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanı tarafından talimat verildi! Diğer yandan ekonomi yönetimi hâlen uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmamaktadır” dedi. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz’de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla geçen yıl emeklilere verilen 5.000 TL’lik ikramiyenin devam ettirilmesi gerektiğinden söz etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading