Yandex Metrica

SGK'dan emeklilik hayali kuranlara müjde! Emeklilik yaşı 4 yıl azaldı! EYT ile maaş alanların sayısı arttı!

SGK'dan emeklilik hayali kuranlara müjde! Emeklilik yaşı 4 yıl azaldı! EYT ile maaş alanların sayısı arttı!

Kadın ve erkek çalışanların emekli olma yaşı düştü. Yapılan son düzenleme ile birlikte emeklilik yaşı 4 yıl daha azalark 49 oldu. SGK se 2023 yılı istatistiklerini açıklayarak illerde sigortalı çalışan sayılarını açıkladı.

Ekonomi

24.09.2024, 13:58

2024 Yılı emeklilik yılı ilan edilmesinin ardından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine birçok iyileştirme yapılmıştı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında ise Şubat 2023 tarihinde TBMM'de görüşülerek yasallaşmıştı. EYT'den faydalanan milyonlarca vatandaşş ise SGK istatistiklerini değerlendirdi. 

İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu Haberi Görüntüle

O İLLERDE EMEKLİLERİN SAYISI ARTTI

Yapılan değerlendirmeler kapsamında ise 2023 yılında emekli maaşı alanların sayısı 11.5 milyona ulaştı. SGK ise 2023 yılı istatistiklerine göre, EYT düzenlemesinin Sinop, Balıkesir, Bartın, Giresun ve Zonguldak'ta emekliler aktif çalışanların sayısını geçti. 

e-ATLAS göreve hazır! Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun ilk satışı gerçekleşti e-ATLAS göreve hazır! Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun ilk satışı... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK YAŞI DÜŞTÜ

Habertürk'te yer alan habere göre emeklilik  Sinop, Balıkesir, Bartın, Giresun ve Zonguldak illerde 49'a düştüğü öğrenildi.  2022 yılı verilerine göre emeklilik yaşı kadın ve erkeklerin ortalama yaşı değişkenlik gösterdi. Erkeklerin ortalama emeklilik yaşu 53 olurken, 2024'te ise 49, kadınlarda ise 48 oldu.

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar prim günü ve sigortalılık sürelei göz önünde bulundurulduğunda kadınlar 38, erkekler ise 43 yaşında emekli olabiliyor. Ancak EYT'de 30'lu yaşlarda emekli olabilme durumu yalnızca engelli bireyler için geçerli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading