Yandex Metrica

SGK’dan vatandaşlara çok kritik dolandırıcılık uyarısı: Bakın nasıl ağlarına düşürüyorlar

SGK’dan vatandaşlara çok kritik dolandırıcılık uyarısı: Bakın nasıl ağlarına düşürüyorlar

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşları GSS işlemlerini bahane ederek dolandırmaya çalışanlara karşı ciddi şekilde uyardı ve dolandırıcıların yöntemlerini de vatandaşlara aktardı.

Ekonomi

04.09.2024, 10:25

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların telefon yoluyla, GSS prim borçları bahane gösterilerek dolandırılmasına ilişkin vatandaşı koruyacak uyarı ve önerilerde bulundu.

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, vatandaşların mağdur olmaması için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına yönelik IBAN numaralı SMS'lere vatandaşların itibar etmemesi konusunda üstüne basarak uyardı.

Son dakika: Piyasalar merakla bekliyordu: Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Son dakika: Piyasalar merakla bekliyordu: Avrupa Merkez Bankası faiz kararını... Haberi Görüntüle

İCRA TAKİBİ SÜRECİ YALANI

Müdür Göksoy açıklamasında, bazı bilinmeyen  şahısların vatandaşlara telefon yoluyla ulaşarak veya SMS yoluyla Genel Sağlık Sigortası borçlarının olduğunu, IBAN numarası vererek ödemelerini, aksi halde icra tahsiline varan bir sürece gireceğini belirterek dolandırmaya yeltendiğini aktardı.

Abidin Göksoy, vatandaşların dolandırıcıların ağına düşmemeleri için "Sosyal Güvenlik Kurumunun, SMS gönderimi ile IBAN üzerinden Genel Sağlık Sigortası borcu ödeme uygulaması yok. GSS borcu olanlar, borcunu anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı, mobil bankacılıktan ya da e-devlet üzerinden yalnızca TC. kimlik numarası ile SGK ödemeleri veya SGK prim tahsilatları üzerinden ödemeleri gerekir. Aksi halde, gönderilen IBAN numarasına veyahut hesap numarasına paranın aktarılması halinde dolandırıcılığa maruz kalınacaktır. Vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz" sözleriyle uyarılarda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading