Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK'dan vatandaşlara Genel Sağlık Sigortası müjdesi: Ücretsiz faydalanabilirsiniz

SGK'dan vatandaşlara Genel Sağlık Sigortası müjdesi: Ücretsiz faydalanabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geliri olmayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceğini duyurdu. Gerekli şartları sağlayanlar için sağlık hizmetlerine erişim artık daha kolay.

Ekonomi

12.09.2024, 17:47

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaptığı yeni duyuru ile gelir testi başvurusunda bulunan ve gelir seviyesi belirli bir oranın altında olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceğini açıkladı. SGK, bu kapsamda sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir geliri bulunmayan bireyler için önemli bir fırsat sunuyor.

Son dakika... Fitch Ratings'ten Türkiye'yi sevindirecek kredi notu açıklaması Son dakika... Fitch Ratings'ten Türkiye'yi sevindirecek kredi notu açıklaması Haberi Görüntüle

GELİR TESTİ BAŞVURUSU İLE SAĞLIK HİZMETİ

SGK’nin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırmaları gerekiyor. Bu test sonucunda, aile içi kişi başına düşen gelirin brüt asgari ücretin üçte birinin altında olması durumunda, sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanma hakkı tanınıyor. Fakat gelir seviyesi asgari ücretin üçte biri veya üzerinde olan bireyler, aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Volvo'dan flaş karar! Elektrikli araç planından vazgeçti Volvo'dan flaş karar! Elektrikli araç planından vazgeçti Haberi Görüntüle

GENÇLER İÇİN EKSTRA SAĞLIK DESTEĞİ

Ortaöğretim ve yükseköğretim mezunları için de özel bir düzenleme bulunuyor. Ortaöğretim mezunları mezuniyet tarihlerinden itibaren iki yıl boyunca, 20 yaşına kadar; yükseköğretim mezunları ise yine mezuniyet tarihlerinden itibaren iki yıl süreyle, 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakkına sahip olacak.

Bakan Uraloğlu o istatistikleri açıkladı: 8 ayda Türki̇ye nüfusunun i̇ki̇ katı... Bakan Uraloğlu o istatistikleri açıkladı: 8 ayda Türki̇ye nüfusunun i̇ki̇... Haberi Görüntüle

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir geliri bulunmayan ve genel sağlık sigortası kapsamında yer almak isteyen vatandaşlar, en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırabilecek. Başvuru sonucuna göre, vatandaşlar ya ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek ya da belirlenen prim ödemeleri karşılığında sağlık hizmetlerine erişebilecek.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading