Yandex Metrica

Sıfır araç alanlar dikkat! Maliye, yeni uygulamaları devreye alıyor

Sıfır araç alanlar dikkat! Maliye, yeni uygulamaları devreye alıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı mükelleflerin uyum maliyetlerini azaltan yeni uygulamaları devreye alıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğlere göre, sıfır araç alanlar 1 Ocak 2025'ten itibaren elektronik tebligat uygulamasına dahil edildi. 

Ekonomi

25.09.2024, 11:53

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu genel tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlıkça hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğlere göre, sıfır araç alanlar 1 Ocak 2025'ten itibaren elektronik tebligat uygulamasına dahil edildi.

Tebliğlerle mükelleflerin mükelleflerin uyum maliyetleri ile bildirim yükümlülüklerini azaltan, bürokratik süreçleri ortadan kaldıran ve kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi destekleyen bir dizi uygulamaya ilişkin düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, 2005 yılından bu yana bilanço esasına göre defter tutan mükellefler tarafından verilen ve 1,6 milyon mükellefin alım ve satımlarını bildirildiği Ba-Bs uygulamasına son verildi.

Kira tespit davalarında yeni dönem! İlk kez yapay zeka devreye girdi Kira tespit davalarında yeni dönem! İlk kez yapay zeka devreye... Haberi Görüntüle

İŞİ YÜKÜ SEBEBİYLE SON VERİLDİ

Elektronik belge uygulamalarını kullanan mükellefler ile düzenlenen elektronik belgelerin sayısında meydana gelen artış ve kurumlar arası veri paylaşımının etkinleştirilmesi bu formlara olan ihtiyacı azalttı. Bu durumu dikkate alan Bakanlık, aylık olarak verilen ve hem mükellefler hem de meslek mensupları açısından bir iş yükü meydana getiren söz konusu formların alınması uygulamasına son verdi.

Bakan Şimşek'ten Almanya'da kritik temaslar: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Bakan Şimşek'ten Almanya'da kritik temaslar: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Haberi Görüntüle

SIFIR ARAÇ ALANLAR E-TEBLİGAT'A DAHİL OLACAK 

Gelir İdaresi Başkanlığınca ilk kez 2016 yılında kullanıma sunulan ve 9,5 milyona yakın kişi tarafından kullanılan elektronik tebligat uygulamasıyla tebligatlar, ücretsiz olarak elektronik ortamda yapılıyor ve bu tebligatlara Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil üzerinden ulaşılabiliyor. Ayrıca kendisine e-Tebligat gönderilen kişiler, anlık olarak SMS ve e-Posta yoluyla da bilgilendiriliyor. Ayrıca, bu uygulamayla uzun bürokratik süreçler ortadan kalktığı gibi tebligat kaynaklı hukuki ihtilafların önüne geçilmesi düşünülüyor. Söz konusu düzenlemeyle birlikte 1 Ocak 2025 yılından itibaren sıfır araç alanların da elektronik tebligat uygulamasına dahil olması planlandı.

Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur? Borsa, dolar yükselir mi düşer mi? Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur?... Haberi Görüntüle

ZORUNLULUK OLMAYACAK

Bu kapsamda sıfır araç alan Türkiye'deki uluslararası kuruluşlar ve bunların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensupları, engellilik oranı yüzde 90 veya daha fazla olan malul ve engelliler ile 18 yaşını doldurmamış olanlar için bir zorunluluk söz konusu olmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading