Yandex Metrica

Sitede Ara

Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor

Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor

Sigaraya karşı başlatılan savaşta, tütün şirketlerine 'İzmarit vergisi' getirilmesi için kollar sıvandı. TBMM'nin yeni döneminde yeni vergi için geniş mesai süreleri harcanacak.  

Ekonomi

02.07.2024, 12:07

İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen sigaraya karşı başlatılan çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Bu çalışmalar kapsamında hükümet harekete geçti ve yeni 'vergi' sistemi üzerinde çalışmalara başladı.

Her yıl yaklaşık olarak 85 bin insanın ölümüne yol açan sigara kullanımının önüne geçmek için Meclis, kapsamlı bir çalışma başlattı. Tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidecek.

Faiz kararı sonrası altın, döviz fiyatları! Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Faiz kararı sonrası altın, döviz fiyatları! Altın fiyatları yükseldi mi,... Haberi Görüntüle

SİGARA ŞİRKETLERİNE İZMARİT VERGİSİ

Konu hakkında çalışma yapacak Ticaret Bakanlığı'nın Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunu'nda değişiklik yapması bekleniyor.

Bu kapsamda tütün şirketlerine 'izmarit vergisi' gündeme gelecek.

Buna göre tütün şirketleri, sigara izmaritlerini temizlemek için çöp veya kirletme bedeli adı altında 'izmarit vergisi' ödeyecek.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading