Yandex Metrica

Sigaraya yeni zam mı geliyor?

Sigaraya yeni zam mı geliyor?

Tekel ürünlerine yönelik vergi artışları sonrası sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geliyor. Eylül ayında sigara fiyatlarına 3 ila 5 TL arasında bir zam yapılması bekleniyor.

Ekonomi

04.09.2024, 15:43

Tekel ürünlerinde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları, sigara fiyatlarında yeni zamların habercisi oldu. Ağustos ayının başında tüm sigara firmaları fiyatlarını artırmıştı. Şimdi ise Eylül ayında yeni zamların geleceği açıklandı.

AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı AB'den flaş karar! Rusya'ya kapıları kapadı Haberi Görüntüle

ZAM AÇIKLAMASI

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Eylül ayı içerisinde sigara fiyatlarına 3 ila 5 TL arasında bir zam yapılmasını beklediklerini duyurdu. Dündar, "Enflasyon düşüyor sözde ama Eylül ayı içinde sigaraya 3 ile 5 TL arası bir fiyat geçişi olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı fethe çıkıyor! Financial Times'da dikkat çeken haber: Erdoğan büyük şirket yöneticileriyle görüşecek Cumhurbaşkanı fethe çıkıyor! Financial Times'da dikkat çeken haber: Erdoğan büyük... Haberi Görüntüle

SİGARA FİYATLARI ARTIYOR

Dündar’ın açıklamaları, enflasyon oranlarının düşmesine rağmen sigara fiyatlarının artmaya devam edeceğini gösteriyor. Eylül ayındaki zamla birlikte, sigara fiyatlarının yeniden yükselmesi, özellikle dar gelirli sigara kullanıcıları üzerinde ek bir maliyet baskısı yaratacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading