Şirketin adı açıklandı! Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye para akacak: 5 milyar dolarlık dev yatırım!

Şirketin adı açıklandı! Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye para akacak: 5 milyar dolarlık dev yatırım!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suudi merkezli bir şirketin başta enerji olmak üzere diğer sektörlerde de Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğini ifade etti.   

Ekonomi

30.09.2024, 14:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti" dedi.

Dün katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'a ciddi bir güven olduğunu savunan Yılmaz, kalıcı ve istihdam yaratacak yatırımların çoğalması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, Suudi Arabistan merkezli şirketin Türkiye'ye büyük bir yatırım yapmayı planladığının da müjesini verdi. 

Dev marketler zincirinden flaş karar! İstanbul'daki şubelerini kapatıyor Dev marketler zincirinden flaş karar! İstanbul'daki şubelerini kapatıyor Haberi Görüntüle

5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nda yatırımcıların Türkiye'ye eğilimine birebir şahit olduğunu ifade eden Yılmaz, "Suudilerin sahip olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti. 

Altın bir anda çakıldı! İşte 20 Eylül 2024 altın fiyatları Altın bir anda çakıldı! İşte 20 Eylül 2024 altın fiyatları Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE, ÜLKELERİN İLGİ ODAĞI"

Cevdet Yılmaz, ABD'de bakanlarımız, Sayın Cumhurbaşkanımız yatırımcılarla buluştular. Hangi ortama gidersek gidelim şunu görüyoruz; dünyadan çok ciddi bir teveccüh var, yatırımcılardan çok ciddi bir bakış var. Türkiye, ne yapabiliriz diye çok ciddi tartışılan bir ülke, ilgi odağı. Bunun sonuçlarını göreceğiz" dedi. 

İkinci el araç satışlarında mağduriyet nasıl önlenecek? Güvenli Ödeme Sistemi nedir ve ne zaman başlayacak? İkinci el araç satışlarında mağduriyet nasıl önlenecek? Güvenli Ödeme Sistemi... Haberi Görüntüle

ŞİRKETİN ADI AÇIKLANDI

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan gazeteci Olcay Aydilek, Suudi şirketin adının "ACWA Power" olduğunu açıkladı. Aydilek, bu yatırımda devletin vereceği garanti ve fiyatın büyük önem taşıdığının altını çizdi. 

Aydilek'in paylaşımı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suudi Arabistan merkezli bir şirketin Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım hazırlığında olduğunu söyledi. Suudi enerji şirketi ACWA Power ile yatırım için görüşme yapılıyor. Bu yatırımda, devletin vereceği garantiler ve fiyat büyük önem taşıyor."

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading