Sofralara ateş düştü! 5 lt teneke Biryağ fiyatları rekora gidiyor

Sofralara ateş düştü! 5 lt teneke Biryağ fiyatları rekora gidiyor

Mutfaklarda kullanılan ayçiçek yağlarına zam üstüne zam geliyor. Son 3 ay içerisindeki zamlarla birlikte rekor kıran 5 lt tekene Biryağ ayçiçek yağı 360 TL’den satılıyor.

Ekonomi

11.10.2024, 18:26

Özellikle son dönemde üst üste gelen zamlardan nasibini alan besinlerden biri de mutfakların vazgeçilmezi ayçiçek yağı oldu. Tüketicileri endişeli bir bekleyişe götüren bu zamların önüne geçilemezken 5 lt tekene Biryağ ayçiçek yağının fiyatı da adeta rekor kırdı.

Ayçiçek yağı fiyatlarına çok kısa bir sürede 3 kez zam yapılması özellikle de dar gelirli aileleri zor durumda bıraktı. Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk ise gelen bu zamların gelecek beklentilerini kör ettiğine vurgu yaptı.

Biryağ Ayçiçek yağı

Altın almalı mı satmalı mı? Kahin son sözü söyledi: Tek bir şartla... Altın almalı mı satmalı mı? Kahin son sözü söyledi: Tek... Haberi Görüntüle

5 LT AYÇİÇEK YAĞLARI REKORA GİDİYOR

Küresel iklim krizi ve politik gelişmelerin artıştaki en büyük etmenler olduğunu dikkati çeken Toruk, son 3 yıldır ülkemizde yaşanan kuraklığın ayçiçeği üretimini olumsuz yönde etkilediğini ve bu durumunda fiyatlara doğrudan yansıdığından bahsetti. Kuzey Kutbu’ndaki benzer iklim problemlerinin de dünya genelinde yağ üretimini azalttığını söyleyen Toruk, "Yağ bitkisi üretiminin azalması, fiyatları artırıyor" dedi.

Sofralarda en çok tüketilen 5 lt tekene Biryağ ayçiçek yağı ise en ucuz 360 TL’den satılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading