Yandex Metrica

Sokaklar dolu, mekanlar boş! Tatil beldelerinde indirim rüzgarı: Restoranlar birleşti!

Sokaklar dolu, mekanlar boş! Tatil beldelerinde indirim rüzgarı: Restoranlar birleşti!

Tatil beldelerindeki fahiş fiyatlardan dolayı boş kalan mekanların müşteri trafiği yüzde 50 oranında düştü. Otellerin ardından bazı restoranlar birleşerek servis ücretini kaldırdı, bazıları ise yüzde 10-20 arasında indirim yapma kararı aldı.  

Ekonomi

21.07.2024, 12:56

Fahiş fiyatlardan dolayı turizm sektörü, sezonda istediği beklentiyi bulamadı. Boş kalan odalarını doldurmak isteyen oteller fiyatlarında indirime giderken müşteri çekebilmek adına restoranlarda indirim yapmaya başladı.

Yunan Adaları'ndaki restoranların menüleriyle sıkça kıyaslanan tatil beldelerindeki restoranlarda müşteri kaybı hızlandı, masalar boş kaldı. 

Bu durum karşısında Çeşme-Bodrum gibi gözde tatil beldelerinde bazı restoranlar adisyon-servis ücretini kaldırırken bazıları da yüzde 10-20 oranında indirimlere başladı.

Dolar kanatlanıp uçtu! Döviz kuru güne nasıl başladı? 27 Ağustos Salı piyasalarda son durum Dolar kanatlanıp uçtu! Döviz kuru güne nasıl başladı? 27 Ağustos... Haberi Görüntüle

SERVİS ÜCRETİ KALKTI

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, "Bu afaki fiyatların olduğu lüks restoranlar dolu. Onların farklı bir müşteri kitlesi var. Ancak orta ve alt segmentin müşteri trafiğinde düşüş var maalesef" diyen Kocadon, şunları anlattı: "Bazı restoranlarımız servis ya da kuver ücretini kaldırdı. Bazıları da menülerinde yüzde 10-20 arası indirim yapıyor." Maliyetlerin yüksek olduğunu vurgulayan Kocadon, "Otellerdeki gibi yüzde 40-50 indirim yapamazlar. Zaten öyle bir kârları da yok. Sezon kısa. İşletmelerimiz bu dönemi boş geçirmemek için çalışıyor" dedi.

1999-2008 arası SGK girişlilere müjde! Emekli olmak için yeni plan devrede! Prim gün şartı ve yaş sınırında yeni düzenleme! 1999-2008 arası SGK girişlilere müjde! Emekli olmak için yeni plan... Haberi Görüntüle

'MÜŞTERİ TRAFİĞİ YÜZDE 40 DÜŞTÜ'

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl de, restoranların müşteri trafiğinin yüzde 40 düştüğünü dile getirdi.

Bingöl, "Artık Nişantaşı ile Güngören'de bir kahve aynı fiyat. Oysa kira ve hizmet farklı. Evet maliyetler arttı ancak fırsatçılık da var. Bu durum en çok işini hakkıyla yapana zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Haberi Görüntüle

'MÜŞTERİ ENAYİ DEĞİL!'

Bingöl, "Çeşme ya da Bodrum'un en lüks restoranında örneğin lahmacunu 800'e satılıyor. Bunu gören X restoran da 'madem orada lahmacun 800'e satılıyor' diyerek 600 TL fiyat yazıyor. Bunu gören müşteri de tepki koyuyor. Adam haklı, enayi değil. O parayı sana neden versin? Diğer yer bir marka oluşturmuş. Hizmeti farklı, alıcısı farklı. Sen daha marka olmadan böyle fiyat yazarsan tepki görürsün" dedi. Turizm beldelerinde müşteri trafiğinin yüzde 50 düştüğünü anlatan Bingöl, "Fiyatları yüzde 10-20 indirdiler. Özellikle 100 liralık lahmacunu 600'e satmaya kalkanlar, 50 liralık böreğe 250 lira isteyenler fiyatını daha da çekecek" şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek'ten büyüme rakamlarına ilişkin açıklama: Dengelenme başladı Mehmet Şimşek'ten büyüme rakamlarına ilişkin açıklama: Dengelenme başladı Haberi Görüntüle

ÇEŞME'DE SOKAKLAR DOLU, MEKANLAR BOŞ

Shine Hospitality CEO'su Ayça Bilgin, Çeşme'nin en durgun sezonlarından birini yaşadığını söyledi. Bilgin, "Oteller boş kaldı, fiyat kırıyorlar. Sokaklar dolu ama mekânlar boş. Bazı restoranlar bir kademe indirim yaptı ancak burada sezon çok kısa. İki aylık bir dönem var. Maliyetler yüksek. O nedenle çok büyük fiyat düşüşleri olmuyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading