DOLAR

34.29

%0 expand_less

EURO

37.09

%0 expand_less

ALTIN

3029.30

%0 expand_less

BIST

8908.47

%0 expand_less

BTC ($)

66967.07

%-0.2 expand_more

Somali ile ilişkiler ilerliyor! Türkiye, Somali'de sadece denizde değil karada da petrol ve doğalgaz arayacak

Somali ile ilişkiler ilerliyor! Türkiye, Somali'de sadece denizde değil karada da petrol ve doğalgaz arayacak

Somali ile yapılan yeni anlaşma uyarınca Türkiye, Somali'nin kara alanlarında da petrol ve gaz arama faaliyetleri yürütülecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, "Deniz alanlarındaki işbirliğimizi daha da genişletmiş olacağız. Somali'de hem deniz alanlarında hem kara alanlarında elde edilecek başarılar ülkelerimizin enerji güvenliğine ve halklarımızın refahına katkıda bulunacaktır. Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sadece Somali'ye değil aynı zamanda bölgesel istikrar ve güvenliğe de katkı sağlayacaktır." dedi.

Ekonomi

25.10.2024, 23:13

Türkiye ile Somali arasındaki ilişkiler günden güne gelişiyor. Destek gemileriyle doğalgaz ve petrol aramak için Somali'ye giden Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni başkent Mogadişu'da karşılayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeni bir müjde daha verdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Somali Petrol İdaresi arasında yeni bir anlaşma dahaz imzalandığını duyuran Bakan Bayraktar, bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tarım ÜFE rakamları açıklandı! İşte aylık bazda eylül verileri... Tarım ÜFE rakamları açıklandı! İşte aylık bazda eylül verileri... Haberi Görüntüle

"KARADA DA PETROL VE GAZ ARAYACAĞIZ"

Bakan Bayraktar, imzalanan yeni anlaşmayla beraber Türkiye'nin bu ülkede sadece denizde değil karada da petrol ve gaz arayacağını bildirdi ve şunları söyledi:

"Deniz alanlarındaki işbirliğimizi daha da genişletmiş olacağız. Somali'de hem deniz alanlarında hem kara alanlarında elde edilecek başarılar ülkelerimizin enerji güvenliğine ve halklarımızın refahına katkıda bulunacaktır. Enerji alanında gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sadece Somali'ye değil aynı zamanda bölgesel istikrar ve güvenliğe de katkı sağlayacaktır. Elbette Somali'nin gelişmesine, büyümesine engel olmaya çalışabilirler. Bizim burada olmamızdan rahatsız olanlar olabilirler. Ancak saygıdeğer Cumhurbaşkanı'm, sizlerin ve hükümetinizin ve Somali halkının desteğiyle önümüze çıkabilecek tüm engelleri aşacağımıza yürekten inanıyorum. Bu projenin enerji alanında yeni bir dönem başlatmasını ve işbirliğimizin yeni projelerle ve faaliyetlerle genişleyerek devam etmesini temenni ediyorum."

ABD'li üst düzey yetkiliden Türkiye itirafı: Güneydoğu Avrupa için kilit enerji merkezi ABD'li üst düzey yetkiliden Türkiye itirafı: Güneydoğu Avrupa için kilit... Haberi Görüntüle

MADEN VE ELEKTRİK SEKTÖRLERİNDE DE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Bu arada Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından Somali'de yürüttüğü temaslara ilişkin paylaşımda bulundu. Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre ile bir araya gelen Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek geliştiğini ve petrol ve doğalgaz arama yanında maden ve elektrik sektörlerinde de işbirliği yapılacağını duyurdu. Başbakan Barre ile görüşmesinin ardından Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından kabul edilen Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011'de gerçekleştirdiği Somali ziyareti sonrası ivme kazanan iki ülke ilişkilerinin, Oruç Reis gemisinin faaliyetlerine başlamasıyla yeni bir döneme girdiğini kaydetti.

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading