Yandex Metrica

Son 5 gün kaldı! Emekli ve memur maaşlarına tarihi zam gelecek: Maaş tablosu şekillendi

Son 5 gün kaldı! Emekli ve memur maaşlarına tarihi zam gelecek: Maaş tablosu şekillendi

16 milyon emeklinin merakle beklediği temmuz zammına son 5 kaldı. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emekli maaşlarında net rakam belli olacak. Milyonların heyecanla beklediği zam oranlarına ilişkin de bu süreçte en net tablo ortaya çıktı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Ekonomi

28.06.2024, 11:16

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği temmuz arama zammı için geri sayım başladı. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları için artık sadece 5 gün kaldı. Milyonların heyecanla beklediği zam oranlarına ilişkin de bu süreçte en net tablo ortaya çıktı. Peki emekli maaşların ne kadar olacak? Temmuzda emekliler yüzde kaç zam alacak?

Emekli ve memur maaşlarına ışık tutacak olan 6 aylık enflasyon rakamlarında ocak şubat, mart, nisan, mayıs verileri açıklandı geriye 5 gün sonra netlik kazanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları kaldı. Peki temmuz ayında refah payı olacak mı, seyyanen zam gelecek mi, oranlar yüzde kaç olacak gibi soruların yanıtına ilişkin en net açıklama geldi.

Emeklilerin gözü temmuz ayında! İşte son kulis bilgileri ve refah payı detayı Emeklilerin gözü temmuz ayında! İşte son kulis bilgileri ve refah... Haberi Görüntüle

DEV ZAM İÇİN SON 5 GÜN

Emekli ve memurun heyecanla beklediği Temmuz 2024 maaş zammı için geri sayım devam ediyor. Zamlarda kritik rol oynayacak veri ise Türkiye İstatistik Kurumunun açıklayacağı enflasyon rakamları. Bu rakamlar, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine doğrudan maaş zammı olarak memur ve memur emeklisine ise maaş farkı olarak yansıyacak. 3 Temmuz’da açıklanacak olan veriler için tahminler belli oldu. Genellikle tahminleri doğru çıkan Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası, piyasa beklenti anket sonuçlarını açıkladı.

TCMB'nın piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon oranı %25 olacak. Bu oran SSK ve BAĞ-KUR emeklisine maaş zammı olarak verilecek, memur ve memur emeklisi ise %15’in üstünde kalan kısmı enflasyon farkı olarak alacak.

Bu kapsamda memur ve memur emeklisine yansıyacak zam oranı %10 oldu. Ancak memur ve memur emeklisine toplu sözleşme zammı da var. Ocakta %15 toplu sözleşme zammı alan memur ve memur emeklisi temmuzda ise %10 alacak. Toplam zam oranı ise %20 olarak açıklanacak.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi! Merkez Bankası rezervlerinde rekor artış Tüm zamanların en yüksek seviyesi! Merkez Bankası rezervlerinde rekor artış Haberi Görüntüle

EMEKLİ REFAH PAYI ALACAK MI?

Emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği henüz netlik kaznamadı. Normal şartlarda emekliye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan refah payı da zam olarak veriliyor. Ancak çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla refah payı konusunda kafaları biraz karıştırdı.

Refah payının gündemde olmadığını söyleyen bakan Işıkhan emeklileri üzerken sosyal güvenlik uzmanlarına göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla verilecek olan zam Temmuz’da açıklanacak. Yani emekli maaşlarına refah payı da eklenecek.

Türkiye’de şu anda 8 milyona yakın vatandaşı en düşük emekli maaşı alıyor. Kök maaş problemi olduğu için düşük zam almak zorunda kalanlar en düşük emekli maaşına da artış bekliyor. Geçtiğimiz yıl mart ayında en düşük emekli maaşına ilave zam yapılmış o sebeple Temmuz’da 1 artış olmamıştı. Ancak bu yıl temmuz ayında en düşük emekli maaşı da güncellenecek. Beklenen zam ise 2500 3500 TL aralığında değişiyor. Emekli ve memur zammı için net tablo 3 Temmuz’da ortaya çıkacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading