Yandex Metrica

Son dakika... Bakan Şimşek'ten 81 ilin vergi dairelerine talimat!

Son dakika... Bakan Şimşek'ten 81 ilin vergi dairelerine talimat!

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, vergi cezalarında uzlaşma dönemini sona erdi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tüm vergi dairelerine gönderdiği talimata göre, bugünden itibaren vergi cezalarında hiçbir şekilde indirim veya uzlaşma yoluna gidilmeyecek.     

Ekonomi

26.06.2024, 22:13

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, tüm vergi dairelerine gönderdiği talimatla vergi cezalarında uzlaşma ve indirim yapılmasını öngören sistemin sona erdiğini duyurdu. Bu karar, bugünden itibaren geçerli olacak ve usulsüzlük, özel usulsüzlük ve vergi ziyaı cezaları gibi tüm vergi cezalarının tahsilatında geçerli olacak. 

Sigaraya bir zam daha geliyor! Marlboro, Parliament, Winston, Rothamns, Kent sigaraları cep yakmak için gün sayıyor Sigaraya bir zam daha geliyor! Marlboro, Parliament, Winston, Rothamns, Kent... Haberi Görüntüle

"CEZA TUTARLARINDA HERHANGİ BİR İNDİRİM YAPILMAYACAK"

GİB'den tüm birimlere gönderilen mesajda şöyle denildi:

"24/06/2024 Pazartesi'nden itibaren Tüm Birimlerinizde yapılacak uzlaşmalarda, uzlaşmaya konu vergi tutarları ile tüm ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapılmaksızın , aynı tutarlar mükellef yada mükellef temsilcisine teklif edilecektir.

Milyonların gözü enflasyon rakamlarında: Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Bu ödemelerin hepsi değişecek Milyonların gözü enflasyon rakamlarında: Memur ve emekliler ne kadar zam... Haberi Görüntüle

"EKSİKSİZ RİAYET EDİN"

Özetle; uzlaşma konusu vergi ve ceza tutarları olduğu gibi mükellef yada mükellef temsilcisine teklif edilecek, tutarlarda herhangi bir indirim yapılmayacaktır. Bu haliyle uzlaşma vaki olabilir ya da uzlaşma vaki olmadığı tutanağı imzalanacaktır.

Bu durum uzlaşma yapacak tüm birimlere bildirilmesi ve hassasiyetle eksiksiz riayet edilmesi gerekmektedir." Öte yandan vergi cezalarını indirim olmadan kabul edenler, kendilerine sunulacak yapılandırmalardan geçmişte olduğu gibi faydalanabilecekler.

Gözler TBMM'de! Prim gün sayısı düşecek, erken emeklilik gelecek Gözler TBMM'de! Prim gün sayısı düşecek, erken emeklilik gelecek Haberi Görüntüle

KARAR NEDEN ALINDI? 

Kamuoyunda bazı şirketlerin vergi borçlarının silinmesine yönelik artan eleştiriler üzerine alındı. Gelir İdaresi Başkanlığı, usulsüzlük, özel usulsüzlük, vergi ve vergi ziyaı cezalarının tamamının indirim yapılmadan tahsil edilmesini istedi.

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading