Yandex Metrica

Son dakika: Büyüme rakamları açıklandı

Son dakika: Büyüme rakamları açıklandı

TÜİK, 2. çeyrek büüme rakamlarını açıkladı. Ekonomi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüme kaydetti.

Ekonomi

02.09.2024, 10:21

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.

Türkiye ekonomisi 16 çeyrektir aralıksız büyümeye devam ediyor.

Araç sahipleri müjde! Tabelalar sil baştan değişti: O yakıt grubuna indirim geldi: 10 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları... Araç sahipleri müjde! Tabelalar sil baştan değişti: O yakıt grubuna... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE EKONOMİSİ HIZ KESMİYOR

TÜİK'in açıkladığı verilere göre; Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüme kaydetti. Diğer hizmet faaliyetleri 2024 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 7,4 arttı.

GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; diğer hizmet faaliyetleri %7,4, inşaat %6,5, tarım sektörü ile gayrimenkul faaliyetleri %3,7, bilgi ve iletişim faaliyetleri ile finans ve sigorta faaliyetleri %3,4, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %3,2, hizmetler %2,9, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %0,6 arttı. Sanayi sektörü ise %1,8 azaldı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %0,1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2024 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,8 arttı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading