Son dakika: En düşük emekli maaşına zam kararı! İlave düzenleme yapılacak

Son dakika: En düşük emekli maaşına zam kararı! İlave düzenleme yapılacak

Son dakika haberleri... Maaşı 10.000 TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

Ekonomi

08.07.2024, 13:20

Kök maaşı düşük olduğu için zam alamayan emeklilerin maaşına düzenleme yapılmasına karar verildi. Yaklaşık 1.8 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanacak.

AK Parti kurmayları en düşük emekli maaşının yükseltilmesi için düğmeye bastı. Maaşı 10.000 TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ilave düzenleme yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı bile halen ödenen 10 bin liranın altında kalacak olan emekliler var.

Şaşırmadık! CHP yine Türkiye'nin lehine olan faaliyete karşı çıktı: Ne işimiz var Somali'de! Şaşırmadık! CHP yine Türkiye'nin lehine olan faaliyete karşı çıktı: Ne... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN ZAM KARARI

Bu bağlamda, halen 10 bin TL düzeyinde bulunan en düşük emekli maaşının, en az 12 bin TL’ye çıkartılması hedefleniyor. AK Parti kurmayları, hafta içerisinde en düşük emekli maaşının en az 12 bin TL olmasıyla ilgili hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onay vermesi halinde söz konusu çalışma hızlı bir şekilde Meclis gündemine taşınacak ve Temmuz ayı içinde de Meclis’te kabul edilecek. Ayrıca parti kurmayları ilgili bakanlıklardan en düşük emekli maaşı ilgili mali rapor da istedi.

Altın alacaklara İslam Memiş'ten yıl sonu uyarısı: Borçlanmadan kaçının Altın alacaklara İslam Memiş'ten yıl sonu uyarısı: Borçlanmadan kaçının Haberi Görüntüle

DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLADI

Bilindiği üzere Haziran ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz hafta açıklandı. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi. Sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" dedi.

Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı alanlar yüzde 24,73’lük zamdan yararlanamıyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading