Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

Son dakika: Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

Son dakika haberleri... Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi. Sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" dedi.

Ekonomi

03.07.2024, 12:40

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 1,64 artarken yıllık bazda yüzde 71,6'ya geriledi.

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 19,31 oldu.

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde 65,07 olarak uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada enflasyon verilerini değerlendirdi.

Bankalardan lokum gibi fırsat! 100 bin TL ihtiyaç kredisi faiz oranları düştü! İşte yeni kredi fırsatları ve detayları Bankalardan lokum gibi fırsat! 100 bin TL ihtiyaç kredisi faiz... Haberi Görüntüle

''DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLADI''

''Dezenflasyon süreci başladı.'' diyen Bakan Şimşek, ''Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor.'' ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek'ten AK Partili belediyelere tasarruf uyarısı: Bizi bağlamaz diye düşünmeyin Mehmet Şimşek'ten AK Partili belediyelere tasarruf uyarısı: Bizi bağlamaz diye... Haberi Görüntüle

''BELİRGİN BİR ŞEKİLDE GÖRECEĞİZ''

Bakan Şimşek açıklamasının devamında ''Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz.'' dedi.

Uzmanlardan asgari ücret hesabı! Çalışanlara ek 7 bin 131 lira ödeme yapılacak Uzmanlardan asgari ücret hesabı! Çalışanlara ek 7 bin 131 lira... Haberi Görüntüle

''KALICI REFAH ARTIŞINI SAĞLAYACAĞIZ''

Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayacaklarını belirten Bakan Şimşek, ''Kalıcı refah artışını sağlayacağız.'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading