Yandex Metrica

Son viraja girildi! Memur ve emekli zammı için beklenilen oran belli oldu!

Son viraja girildi! Memur ve emekli zammı için beklenilen oran belli oldu!

Emeklilerin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak zam oranına çevrildi. 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verisiyle birlikte memur ve emekliye yapılacak zam oranıda belli olacak. 

Ekonomi

24.06.2024, 13:51

Milyonlarca emekli vatandaş 6 aylık enflasyon oranının 3 Temmuz günü açıklanmasını bekliyor. TÜİK verileri açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da refah payı oranı ve SSK, BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zamma ilişkin açıklama yapması bekleniyor. 

Yapılan anketlere  göre Temmuz ayında emekliye yüzde 25 zam yapılacak. Ancak emekli zammına ilave olarak refah artışı yapılıp yapılmayacağı henüz neteşmiş değil. 

Doların kader günü: MB öyle bir hamle yaptı ki... Dolar 14 lira birden fırlayacak! Doların kader günü: MB öyle bir hamle yaptı ki... Dolar... Haberi Görüntüle

REFAH ARTIŞ PAYI EKLENEBİLİR 

Emekli zammıyla ilgili yeni bir açıklama da Yeminli Mali Müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram'dan geldi. Bayram, yüzde 25'lik zamma yüzde 5'lik bir refah payı eklenmesiyle zammın yüzde 30'a çıkabileceğinin müjdesini verdi. 

SGK Başuzmanı duyurdu: Asgari ücret 21 bin TL'ye çıkabilir SGK Başuzmanı duyurdu: Asgari ücret 21 bin TL'ye çıkabilir Haberi Görüntüle

YÜZDE 30 ORANINDA ZAM YAPILABİLİR 

Bayram, emekli zammıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacaklar. İlk 6 ayı değerlendirecek olursak yüzde 25 civarında bir enflasyon farkı oluşacağını değerlendiriyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 25’lik bir zam alacaklardır. Buna yüzde 5’lik bir refah payı yapılacağını, toplamda yüzde 30 oranında zam yapılacağını değerlendiriyorum.

Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi müjdesi! Devletten ihtiyaç sahiplerine destek: 1 milyon 250 bin TL'lik kredi... Haberi Görüntüle

MEMUR EMEKLİSİNE BEKLENİLEN ZAM ORANI 

Memur emeklilerine ise yüzde 20 oranında zam yapılacağını değerlendiriyoruz. Ancak memur maaşları değil de memur emeklilerinin maaşları SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranına tamamlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması ile birlikte zamlar eşitlenebilir.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading