Yandex Metrica

Sosyal yardım ödemelerine zam mı geldi? 65 yaş aylığı, engelli, dul ve yetim aylıkları maaşlarında değişiklik!

Sosyal yardım ödemelerine zam mı geldi? 65 yaş aylığı, engelli, dul ve yetim aylıkları maaşlarında değişiklik!

Ocak ayında yapılması planlanan maaş katsayısında yapılacak artış sosyal destek ödemelerini de etkileyecek. Engelliler, yaşlılar, hastalara bakan yakınlarına verilen ödemelerine artış yapılması planlanıyor. OVP ile artışa dair yeni planlamalar yapılırken 65 yaş aylığı, engelli, dul ve yetim maaşlarında da zam yapılması planlanıyor. 

Ekonomi

19.09.2024, 15:57

Ocak ayında memurlara yönelik yapılması planlanan zamma ilişkin sosyal yardımlarda da değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Dar gelirli ailelere, engelilere ve bakıma muhtaç kişilere yönelik yapılan yardımlara ilişkin OVP'den gelen enflasyon tahmininde 2025 sosyal destek yardımlarında da değişikliğe gidilmesi planlanıyor.

Türkler yurt dışı yatırımını neye yaptı? İşte yüzde 43'lük artışla ağır basan yatırım... Türkler yurt dışı yatırımını neye yaptı? İşte yüzde 43'lük artışla... Haberi Görüntüle

SOSYAL YARDIMLARA ZAM

Ocak ayında memurlara yapılacak olan yüzde 6 oranında zam sosyal destek ödemelerine doğrudan yansıyacak. OVP'ye göre enflasyon oranları yüzde 41.5 seviyesine ulaşması öngörülüyor.

Memurların maaşlarına yüzde 9.31 oranında zam yapılması planlanırken sosyal destek ödemelerinde de değişikliğe gidilmesi hedefleniyor.

65 yaş üstü vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığına ilişkin memur maaşlarında artış yapılması vekleniyor. 4 bin 181 TL alınan aylıkların 4 bin 570 liraya yükseltilmesi bekleniyor. Ayrıca ödemelerden yararlanmak için ise kişi başı gelir sınırı da yeniden düzenlenecek.

Evde bakıma muhtaç olan ve aylık alan vatandaşlar için ise ödenen  9 bin 77 lira ocak zammı ile birlikte 9 bin 923 liraya yükseltilmesi bekleniyor.

Engelli vatandaşlar için ayrılan maaşlarda da artış yapılması bekleniyor. Yüzde 60-69 arası engelli bireyler için aylık 3 bin 338 TL ödeme planlanırken bu oranın 3 bin 648 TL'ye yükselmesi, yüzde 70 ve üzzeri engelliler için ise 5 bin 473 TL artış yapılması bekleniyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading