SPK ile KOSGEB arasında dev anlaşma! İşbirliği protokolü resmen imzalandı

SPK ile KOSGEB arasında dev anlaşma! İşbirliği protokolü resmen imzalandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve KOSGEB, KOBİ’lerin finansal okuryazarlığını artırmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu işbirliğiyle KOBİ’lere sermaye piyasası araçları konusunda farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ekonomi

03.10.2024, 15:37

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına yönelik önemli bir işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine katılan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, protokol ile KOBİ’lere finansal okuryazarlık, girişim sermayesi, kitle fonlaması, muhasebe ve sermaye piyasası araçları konularında önemli eğitim ve farkındlık faaliyetleri gerçekleştireceklerini vurguladı.

Emekli maaşlarında fark kapatılacak mı? Hükümet harekete geçti: İşte masadaki formüller Emekli maaşlarında fark kapatılacak mı? Hükümet harekete geçti: İşte masadaki... Haberi Görüntüle

"KOBİ'LER EKONOMK REFAHIN TEMEL TAŞIDIR"

İmza töreninde konuşan Gönül, KOBİ'lerin ülke ekonomisinde önemli bir rol oynadığını, katma değer yaratma ve istihdam sağlama konularında kilit bir konuma sahip olduklarını belirtti. Gönül, "KOSGEB bugüne kadar 1,3 milyon işletmeye 183 milyar lira destek sağladı. Bu işbirliği ile KOBİ’lerin finansal bilgi birikimini artırmayı hedefliyoruz." dedi. Ayrıca son bir yılda 90 bin işletmeye 28,5 milyar lira kaynak sağlandığını kaydetti.

TOKİ'den kaçırılmayacak arsa fırsatı! 25 ilde başlıyor: Ödemeler 6 ayda bir yapılacak! TOKİ'den kaçırılmayacak arsa fırsatı! 25 ilde başlıyor: Ödemeler 6 ayda... Haberi Görüntüle

"FİNANSAL OKURYAZARLIKTA BÜYÜK BİR ADIM ATIYORUZ"

Gönül, bu protokolün KOBİ'lerin finansal okuryazarlığını geliştirmek için önemli bir adım oldğunu belirterek, "KOSGEB ile birlikte finansal okuryazarlık, girişim sermayesi pazarı, kitle fonlaması ve sermaye piyasası araçları konusunda yeni bir farkındalık dalgası oluşturmayı hedefliyoruz. Bu işbirliğinin KOBİ’lerimizin yetkinliklerini artıracağına inanıyoruz." diye konuştu. Ayrıca mayıs ayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek himayesinde tanıtılan Finansal Okuryazarlık Platformu’nu hatırlatan Gönül, bugüne kadar birçok bakanlık ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'nin en yoksul 4 ili belli oldu: İlk sıradaki şehir hayrete düşürdü Türkiye'nin en yoksul 4 ili belli oldu: İlk sıradaki şehir... Haberi Görüntüle

KOSGEB’DEN KOBİ’LERE DESTEK VE ZİYARET

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise 2024 yılı itibarıyla "Erişilebilir KOSGEB" mottosuyla Türkiye genelinde her hafta perşembe günleri KOBİ’lerle buluştuklarını belirtti. İbrahimcioğlu, bugüne kadar 120 bini aşkın KOBİ’yi yerinde ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretlerde finansal okuryazarlık konusundaki eksiklikleri tespit ettiklerini dile getirdi. KOSGEB'in hem ayni hem de nakdi destekler sunarak KOBİ'lerin gelişimine katkı sağladığını vurgulayan İbrahimcioğlu, "Bu protokol sayesinde KOBİ'lerimizin daha büyük yetkinliklere ulaşacağına inanıyoruz." dedi.

Prim günü düşüyor! Bağ-Kur'lulara müjde: Erken emekliliğin yolu açıldı! Prim günü düşüyor! Bağ-Kur'lulara müjde: Erken emekliliğin yolu açıldı! Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİYLE FİNANSAL BİLİNÇ ARTACAK

İbrahimcioğlu, finansal okuryazarlık eğitimlerinin KOBİ'lerin üretim verimliliğini ve dijital olgunluk seviyelerini artıracağını belirtti ve bu eğitimlerin KOSGEB uzmanları aracılığıyla KOBİ’lere yönelik rehberlik faaliyetleriyle daha geniş bir kitleye ulaşacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, işbirliği protokolünü imzaladı ve ören, hatıraa fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading