Yandex Metrica

Sitede Ara

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı ne kadar?

Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı ne kadar?

Enerji piyasasında, spot elektrik fiyatları ve işlem hacmi dikkat çekici bir artış gösteriyor. Elektrik tüketicileri ve piyasa katılımcıları için fiyatlar üzerindeki bu dalgalanmalar önemli ekonomik göstergeler arasında yer alıyor.

Ekonomi

08.09.2024, 16:15

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) tarafından açıklanan verilere göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yaklaşık yüzde 60 artış göstererek 1 milyar 652 milyon 99 bin 497 lira seviyesine ulaştı. Bu artış, piyasa katılımcılarının elektrik talebindeki artışı yansıtan önemli bir veri olarak değerlendiriliyor.

Bakan Şimşek'ten muhalefete 'vergi' cevabı: Gerçek değil! Bakan Şimşek'ten muhalefete 'vergi' cevabı: Gerçek değil! Haberi Görüntüle

YARIN İÇİN ELEKTRİK FİYATLARI

Gün öncesi piyasasında bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek 3 bin lira olarak belirlendi. Bu fiyat, özellikle 17.00-21.00 saatleri arasında geçerli olacak. En düşük fiyat ise 04.00'te 1856 lira 98 kuruş olarak tespit edildi. Günlük elektrik ticaretinde bu saat dilimleri arasındaki fark, talebin yoğun olduğu zaman dilimlerine göre fiyatların değişkenlik gösterdiğini ortaya koyuyor.

Enflasyondaki gerileme borsayı etkiler! İslam Memiş'ten pazartesi uyarısı: Eline yeni dolar ve TL geçenler dikkat! Enflasyondaki gerileme borsayı etkiler! İslam Memiş'ten pazartesi uyarısı: Eline yeni... Haberi Görüntüle

ARİTMETİK VE AĞIRLIKLI ORTALAMA FİYATLAR

Gün öncesi piyasasında bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 2 bin 530 lira 84 kuruş, ağırlıklı ortalama fiyatı ise 2 bin 565 lira 23 kuruş olarak kaydedildi. Bu ortalama fiyatlar, piyasa katılımcılarının elektrik ticaretinde dikkate aldığı önemli göstergeler arasında yer alıyor.

2025 asgari ücret ne kadar olacak? OVP sonrası ilk tahmin geldi! 2025 asgari ücret ne kadar olacak? OVP sonrası ilk tahmin... Haberi Görüntüle

BUGÜNKÜ SPOT ELEKTRİK FİYATLARI

Spot elektrik piyasasında ise bugün bir megavatsaat elektriğin en yüksek fiyatı 2 bin 799 lira 1 kuruş olarak belirlenirken, en düşük fiyat 235 lira olarak kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading