SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü kulağı bu haberde! Emekliye refah payı verilecek mi? Net açıklama geldi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü kulağı bu haberde! Emekliye refah payı verilecek mi? Net açıklama geldi!

Temmuz ayı 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasının ardından SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 19.31 oranında zam yapılacak. Ancak beklenen refah payına ilişkin ise zam verilip verilmeyeceği merak ediliyordu. Konuya ilişin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. 

Ekonomi

06.07.2024, 13:34

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) 6 aylık enflasyon farkını yüzde 24.73 olarak açıklamıştı. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, memur ve memur emeklileri de alacakları zammı merak ederken maaş zamları da netlik kazandı. 

EYT‘liler emeklilik hakkını kaybedebilir! 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlara son uyarı EYT‘liler emeklilik hakkını kaybedebilir! 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlara... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM

Memur ve memur emeklilerinin yılın ikinci altı ayında yüzde 10 zam alacağı , enflasyon oranının yüzde 15'ini geçen kısmı için ise ardaki 9.31 puan enflasyon farkı ekleneceği öğrenildi. Buna  göre en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 741 TL'den 17 bin 587 TL'ye çıkacak

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin 15 bin TL olan kök maaşı 18 bin 709 TL'ye, 20 bin TL olan kök maaşların 24 bin 946 TL'ye, 25 bin olan kök maaşların ise 31 bin 182'ye yükselecek.

Türkiye için sevindiren değerlendirme: S&P'den kredi notunda yeni artış içinm sinyal geldi Türkiye için sevindiren değerlendirme: S&P'den kredi notunda yeni artış içinm... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Ayrıca SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin beklediği refah payı artış oranına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜİK haziran ayı verilerini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Bakan Işıkhan 15 Mayıs günü emeklilere refah payı almalarına ilişkin, “Şu anda bunu konuşmak için erken, temmuz ayını bekleyelim” demişti.

26 Haziran'da ise bir açıklama daha yapan Bakan Işıkhan, "Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" dedi.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

3

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading