Yandex Metrica

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine Temmuz müjdesi! Enflasyon farkı zammına ilişkin yeni maaş tablosu! Seyyanen zam ve refah payı oranında artış olacak mı?

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine Temmuz müjdesi! Enflasyon farkı zammına ilişkin yeni maaş tablosu! Seyyanen zam ve refah payı oranında artış olacak mı?

16 milyon emekli vatandaşın gözü kulağı Temmuz ayı enflasyon oranlarındayken vatandaşlar zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin yeni detayları merak ediyor. 6 aylık enflasyon farkının maaşlara yansıtılması beklenirken refah payı ve seyyanen zam oranı da eklendiğinde emekliler alacakları zamlı maaş tablosunu merak ediyor.   

Ekonomi

18.06.2024, 18:48

Milyonlarca emekli vatandaş 6 aylık enflasyon oranının 3 Temmuz günü açıklanmasını bekliyor. TÜİK verileri açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da refah payı oranı ve SSK, BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zamma ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Ancak 16 milyondan fazla emekli vatandaşta enflasyon verileri sonrası alacağı zamlara ilişkin refah payı ve seyyanen zam oranları ile birlikte maaş tablosunu merak ediyor.

İŞKUR'dan duyuru: Bu belgeyi alıp PTT'ye gidene 5.650 TL yardım desteği! İŞKUR'dan duyuru: Bu belgeyi alıp PTT'ye gidene 5.650 TL yardım... Haberi Görüntüle

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN ZAM ORANI NETLEŞİYOR

Haziran ayında 5 aylık enflasyon verilerinin yüzde 22.72 olarak açıklanmasının ardından SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranına ilişkin detaylarda yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

Temmuz ayında emeklilerin alacağı yüzde 25 zam oranı baz alındığında;

10.000 TL olan en düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye

11.500 TL emekli aylığı alan emeklilerin maaşı 14.375 TL'ye,

15.000 TL emekli aylığı alan emeklilerin maaşı 18.750 TL'ye,

18.000 TL emekli aylığı alan emeklilerin maaşı 22.500 TL'ye yükselecek.

Geri sayım başladı! 3 Temmuz'da kim ne kadar maaş alacak? Emekli zammına 2 farklı formül! Geri sayım başladı! 3 Temmuz'da kim ne kadar maaş alacak?... Haberi Görüntüle

REFAH PAYI NE KADAR OLACAK?

Refah payı oranının ise enflasyon dışındaki emeklilerin alım gücünü korumak amacıyla hükümet tarafından verilen ek zam oranıdır. Bu oranı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında belirleyeceği öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading