Yandex Metrica

SSK ve BAĞ-KUR'lular dikkat: SGK uzmanından çarpıcı açıklama: Emeklilik için...

SSK ve BAĞ-KUR'lular dikkat: SGK uzmanından çarpıcı açıklama: Emeklilik için...

Emeklilik sisteminde değişiklik yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Bu iddialar merak edilirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, vatandaşa 'Emekliliğiniz 11 yıl 1 ay 10 gün uzar' uyarısında bulundu. İşte merak edilenler...

Ekonomi

12.09.2024, 14:22

Hükümet tarafından emeklilik sistemi ile ilgili değişiklikler yapılacağına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sisteminin değişeceği iddialarına ilişkin sosyal güvenlik sisteminin değişmeyeceğini açıkladı. Yılmaz, "İkame edici değil, tamamlayıcı adımlar atılacak." dedi.

Dünya genelinde 'gıda arz güvenliği' alarmı! Türkiye rotasını çizdi Dünya genelinde 'gıda arz güvenliği' alarmı! Türkiye rotasını çizdi Haberi Görüntüle

EMEKLİLİK UZAYABİLİR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden "Bu yazdığıma dikkat etmeyenlerin emekliliği 11 yıl 1 ay 10 gün uzar!" ifadelerini kullanarak yapılması gerekenleri paylaştı.

İşte o paylaşım:

"1/5/2021 öncesi ödenmeyen Bağ-Kur borçları silindi. 1/5/2021 sonrası Bağ-kur borçları silinmedi.

Emeklilikte son 2520 gün emekli olacağınız statüyü belirler.

SSK'dan emekli olmak için geçmiş günleri SSK olup sonrasında Bağ-Kur'a geçenler 1260 günden daha fazla prim öderler ise Bağ-Kur şartlarına geçerler.

Bağ-kur'lu olduğu halde Bağ-kur borçlarını ödemeyip sildirenler 1/5/2021 tarihine çok dikkat etmeli ve bu tarihten sonra 1261 gün Bağ-kur'da kalmamalılar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading