Yandex Metrica

SSK ve Bağ-Kurlulara cillop gibi fırsat! Prim eksiği olanlara erken emeklilik müjdesi geldi! Milyonlarca kişiye yeni EYT düzenlemesi!

SSK ve Bağ-Kurlulara cillop gibi fırsat! Prim eksiği olanlara erken emeklilik müjdesi geldi! Milyonlarca kişiye yeni EYT düzenlemesi!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kurlu vatandaş erken emekli olabilme hayalleri kurmaya devam ediyor. Prim gün eksiği olan milyonlarca vatandaşın erken emekli olabilmesi için ise yeni bir düzenleme yapıldı.

Ekonomi

23.06.2024, 12:41

Kurban Bayramı sonrasında milyonlarca kişinin gözü Meclis'in açılmasında. Milyonlarca emeklilik hayali kuran vatandaşlar ikinci EYT düzenlemesine ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. Milyonlarca esnaf, ev kadınları, çalışan annelere gelmesi planlanan yeni düzenleme kapsamında SSK ve Bağ-Kurlular için erken emekli olabilmeleri için prim gün sayıları da büyük önem arz ediyor.

Dolarda yüzde 40 artış olacak! İşte 2 Temmuz 2024 döviz kurları Dolarda yüzde 40 artış olacak! İşte 2 Temmuz 2024 döviz... Haberi Görüntüle

KÜÇÜK ESNAFA BÜYÜK DESTEK

Ancak prim gün sayıları yetmeyen vatandaşlar için ise yeni bir düzenleme gündemde yerini aldı. 1 milyondan fazla küçük esnaf için 5 yıl erken emekli olma imkanı merakla bekleniyordu. Bağ-Kurlu vatandaşlar için prim gün sayılarının 9 binden 7 bin 200'e indirilmesinin ardından emeklilik hayali kuranlar hayallerine adım adım kavuşacak. 

Kiralarda yeni dönem! Yüzde 25 uygulaması sona erdi Kiralarda yeni dönem! Yüzde 25 uygulaması sona erdi Haberi Görüntüle

YIPRANMA PAYI VE EMEKLİLİK YAŞI

Anne olan ve emeklilik yaşını bekleyen kadınlar için ise çocuk sayısına göre yapılacak yeni düzenleme de dört gözle bekleniyor. Çocuk sahibi olan annelerin erken emekli olabilmeleri için verilecek olan destek kapsamında da anneler erken emeklilik hayallerine kavuşabilecek.

Sınırsız petrol rezervi: Güneş açtıkça oluk oluk petrol akacak: Hem de bedava olacak! Sınırsız petrol rezervi: Güneş açtıkça oluk oluk petrol akacak: Hem... Haberi Görüntüle

EV KADINLARINA EMEKLİLİK İMKANI

Ev hanımlarına özel de isteğe bağlı olarak sigorta primlerinin 3'te birinin devlet tarafından yatırılması planlanıyor. Meclis'ten geçmesi halinde ise ev hanımlarına erken emeklilik imkanı verilecek olup, ev kadınlarının da emeklilik sürecine teşvik edilmesi bekleniyor. En düşük emekli priminin 6 bin 400 TL olması ve 2 bin 133 TL'sinin devlet tarafından ev hanımları için karşılanması ile erken emeklilikte ev hanımlarına büyük destek sağlayacak. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading