Yandex Metrica

Sudan ucuz arsa! TOKİ müjdeyi verdi: Kura çekimi bitti sıra sözleşmede

Sudan ucuz arsa! TOKİ müjdeyi verdi: Kura çekimi bitti sıra sözleşmede

Konut hayali kuranlara müjde yine TOKİ'den geldi. TOKİ 'İlk evim arsa projesi' ile vatandaşların hayallerine karşılık verecek. Bu proje kapsamında, Türkiye'nin birçok ilinde müstakil ve müşterek arsaların kuraları çekilerek hak sahipleri belirlendi. Şimdi sıra banka sözleşmelerinde.

Ekonomi

25.06.2024, 17:56

Türkiye'de büyük ilgi gören 'İlk evim arsa' projesi, 694 ilçede toplanan talepler ile projenin ne kadar önemli bir ihtiyaç karşıladığı gözler önüne serdi. Ankara, Çankırı, Kütahya ve Van illerinde ise hak sahipleri ile banka sözleşmelerinin tamamlanması projenin hızla ilerlediğini gösteriyor. Bu illerde hak sahipleri arsalarına kavuşmak için artık son viraja gelindi.

Yaklaşık 20 bin hak sahibinin bulunduğu, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kırklareli, Karaman, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Osmaniye, Trabzon, Van illerinde  plan onay ve parselasyon işlemi devam ediyor.

TOKİ'den beklenen müjdeli haber geldi! 29 ilde arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı! TOKİ'den beklenen müjdeli haber geldi! 29 ilde arsa tapu tescil... Haberi Görüntüle

ARSALAR SAHİPLERİNE DAĞITILIYOR

Öte yandan diğer proje alanlarında ise yer seçim, kurum görüşleri toplanması, halihazır harita üretilmesi, imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarının hazırlanması ve imar planı hazırlanması işlemleri her biri farklı aşamada olmak üzere devam ediyor.

Genel olarak ilk evim arsa projesi alanlarında planlama ve parselasyonun tamamlanma tarihi önceden net olarak belirlenmekle birlikte tamamlandıkça arsa belirleme kuraları çekilip banka sözleşmelerine başlanıyor. 

Ayrıca ilk evim arsa projesi kapsamında süreçle ilgili bilgilendirmeler TOKİ'nin internet sayfasından ve SMS yoluyla kurumun sosyal medya hesapları üzerinden sorulara cevaplar veriliyor.

Öte yandan e-Devlet kapısı üzerinden, sözleşme imzalayaran hak sahipleri tapu kayırlarına ve onaylı imar planlarına, plan onay süresi tamamlanma aşamasındaolan hak sahiplerine tapu tahsis belgelerine ve taslakimar planlarına, planlanma sürecine devam eden hak sahiplerine ise süreçle ilgili daha detaylı bilgi almaları amacıyla taslak planlara ve durum bilgine, erişim imkanı sağlanacak.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading