Yandex Metrica

Sitede Ara

Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek

Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek

Türkiye’nin 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program (OVP), sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen yeşil dönüşüm sürecine yönelik kapsamlı politikaları devreye alıyor. Bu süreçte enerji yoğun sektörlerde enerji verimliliğinin artırılması ve rekabet gücünün korunması öncelikli olacak.

Ekonomi

06.09.2024, 14:17

OVP ile yeşil dönüşüm sürecini hızlandırmak ve uluslararası düzenlemelere uyumu güçlendirmek amaçlanıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artırılarak enerji verimliliği yükseltilecek. Ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yeni mevzuat düzenlemeleri yapılarak sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek.

Altın toparlanmaya çalışıyor! İşte 12 Eylül 2024 günün altın fiyatları... Altın toparlanmaya çalışıyor! İşte 12 Eylül 2024 günün altın fiyatları... Haberi Görüntüle

İKİNCİ ULUSAL KATKI BEYANI VE 2053 STRATEJİSİ

Türkiye, sera gazı emisyonlarını azaltma ve iklim değişikliğine uyum sağlama hedefleri doğrultusunda "İkinci Ulusal Katkı Beyanı"nı hazırlayacak ve 2053 "Uzun Dönemli İklim Değişikliği Stratejisi"ni tamamlayacak. Bu çalışmalarla Türkiye'nin düşük karbonlu ekonomiye geçişi hızlanacak.

Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi Ripple, sabit kripto projesi için tarih verdi Haberi Görüntüle

KARBON FİYATLANDIRMA MEKANİZMASI

Yeşil dönüşüm sürecinde rekabet gücünü korumak ve Avrupa Birliği’nin (AB) Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'nın (SKDM) etkilerini en aza indirmek için karbon fiyatlandırma mekanizması oluşturulacak. Ayrıca karbon vergisi ve diğer karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamı üzerindeki etkileri analiz edilecek.

Kalkınma Yolu Projesi'nde yeni strateji: Türkiye ve Irak arasında 'yıllık 50 milyar dolarlık' işbirliği! Kalkınma Yolu Projesi'nde yeni strateji: Türkiye ve Irak arasında 'yıllık... Haberi Görüntüle

YEŞİL FİNANS STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

Yeşil dönüşümü desteklemek amacıyla "Yeşil Finans Stratejisi ve Eylem Planı" uygulamaya konulacak. AB ve diğer uluslararası taksonomi örnekleriyle uyumlu "Ulusal Yeşil Taksonomi" çalışmaları tamamlanacak. Ayrıca işletmelerin kurumsal sürdürülebilirlik raporları hazırlayabilmesi için gerekli standartlar oluşturulacak.

Altın fiyatları bugün ne kadar! İşte çeyrek, gram, yarım ve tam altında son rakamlar... Altın fiyatları bugün ne kadar! İşte çeyrek, gram, yarım ve... Haberi Görüntüle

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR VE ŞARJ İSTASYONLARI

Ulaşımda net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda, elektrikli araçların yaygınlaştırılması için şarj istasyon ağı genişletilecek. Özellikle yerli elektrikli araçların kullanımının teşvik edilmesiyle yeşil dönüşüme yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri desteklenecek.

Fenerbahçe'de Osayi gelişmesi! Galatasaray derbisinde olmayacak mı? Fenerbahçe'de Osayi gelişmesi! Galatasaray derbisinde olmayacak mı? Haberi Görüntüle

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRAN PROJELER

Enerji yoğun sektörlerde, rekabetçilik ve yerli üretim dikkate alınarak enerji verimliliğini artıran projeler desteklenecek. Aynı zamanda, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi artırılarak, enerjide ithal kaynaklara olan bağımlılık azaltılacak. Bu kapsamda Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projeleri geliştirilecek.

Yeni düzenleme geliyor: Yabancıların Türkiye'de yatırım yapması kolaylaştırılacak Yeni düzenleme geliyor: Yabancıların Türkiye'de yatırım yapması kolaylaştırılacak Haberi Görüntüle

DÖNGÜSEL EKONOMİ VE SIFIR ATIK UYGULAMALARI

Döngüsel ekonomi anlayışıyla uyumlu yatırımlar Yeşil Dönüşüm Destek Programı ile teşvik edilecek. Ayrıca sıfır atık uygulamaları yaygınlaştırılacak ve orman varlığının korunup genişletilmesi sağlanacak.

Yeşil dönüşüm sürecine yönelik bu politikalar Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve düşük karbonlu ekonomi hedeflerine ulaşmasını sağlayacak.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading