TC Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıklıyor! Öngörüler ne?

TC Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıklıyor! Öngörüler ne?

Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı Ekim ayı faiz kararına çevrildi. Bu kapsamda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan  önderliğinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası bir araya gelecek. Ekonomistler politika faizindeki değişikiliğe dair beklentilnin medyan değeri ise faizin yüzde 50 seviylerinde kalması yönünde.. Herkesin merakla beklediği Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte ayrıntılar..

Ekonomi

16.10.2024, 18:26

Milyonlarca vatandaş Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacağı sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Her ay Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanan Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu bu ay ne zaman bir araya gelecek? FED'in faiz indirimi kararı sonrası TCMB nasıl bir yol izleyecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı ekim ayı faiz kararı için tarih belli oldu.

Beklenen tarih belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı ekim ayı faiz kararı 17 Ekim 2024 Perşembe günü saat 14.00'da duyurulacak.

AA Finans'ın TCMB'nin 17 Ekim Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

AA Finans'ın konuya ilişkin bir anket gerçekleştirdi. Yapılan ankette 16 ekonomist yer aldı. Ankette, toplantıya yönelik beklentiler aktarıldı.

Ekonomistler bu doğrultuda politika faizindeki farklılığa dair beklentilerin medyan değerinin yüzde 50 yönünde kalacağını öngörüyor.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading