Yandex Metrica

TCMB o verileri yayınladı: Enflasyon beklentisi düştü! İşte son rakamlar...

TCMB o verileri yayınladı: Enflasyon beklentisi düştü! İşte son rakamlar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, eylül ayında 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentilerinin piyasa katılımcıları, reel sektör ve hanehalkı için düşüş gösterdiğini duyurdu.

Ekonomi

25.09.2024, 10:27

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül 2024 "Sektörel Enflasyon Beklentileri" raporunu yayımladı. Rapora göre, 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri tüm sektörlerde azalma kaydetti. Piyasa katılımcıları için beklentiler 1,2 puan düşerek yüzde 27,5 seviyesine, reel sektör için 2,7 puan gerileyerek yüzde 51,1’e, hanehalkı için ise 1,5 puan azalarak yüzde 71,6 seviyesine indi.

Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Pandemi öncesi döneme geri dönüyorlar! Amazon'dan çalışanlarına 'Ofise gelin' çağrısı Haberi Görüntüle

PİYASA KATILIMCILARI VE REEL SEKTÖR BEKLENTİLERİ

Raporda yer alan verilere göre, piyasa katılımcıları için enflasyon beklentileri yüzde 27,5 olarak gerçekleşti. Bu oran, bir önceki ayla kıyaslandığında 1,2 puanlık bir azalmayı gösteriyor. Reel sektörün enflasyon beklentilerinde ise daha belirgin bir düşüş gözlemlendi. Ağustos ayında yüzde 53,8 olan bu oran, eylül ayında 51,1’e geriledi. Özellikle imalat sanayisi firmalarının beklentilerinin bu gerilemede önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor.

Ev almak isteyenlere müjde! Bakanlık düğmeye bastı: Yüzde 50'sini devlet karşılayacak! Ev almak isteyenlere müjde! Bakanlık düğmeye bastı: Yüzde 50'sini devlet ... Haberi Görüntüle

HANEHALKININ ENFLASYON BEKLENTİLERİNDE AZALMA

Hanehalkı için 12 ay sonrası enflasyon beklentileri ise yüzde 71,6’ya düştü. Bu, bir önceki aya göre 1,5 puanlık bir gerilemeye işaret ediyor. Aynı dönemde, hanehalkının enflasyonun düşeceğine dair beklentileri de azaldı. Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun gerileyeceğini düşünen hanehalkı oranı, bir önceki aya kıyasla 0,6 puan düşerek yüzde 29 seviyesinde gerçekleşti.

65 yaş aylığı, evde bakım ve engelli maaşı alanlar dikkat! Maaşlara dev zam geliyor: OVP dev zammı netleştirdi 65 yaş aylığı, evde bakım ve engelli maaşı alanlar dikkat!... Haberi Görüntüle

GELECEK DÖNEM İÇİN BEKLENTİLER

Merkez Bankası, piyasa katılımcıları, reel sektör ve hanehalkının beklentilerini derleyerek elde ettiği bu sonuçlarla, enflasyon beklentilerinde genel bir düşüş eğilimine dikkat çekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading