Yandex Metrica

Temmuz'da kiraya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Temmuz'da kiraya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz itibari ile sona ermişti. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte Temmuz'da kiraya yapılacak zam tavanı da belli oldu. Temmuz ayında kira yenilmesi olan konutlarda en fazla yüzde 65.07 oranında zam yapılabilecek.

Ekonomi

03.07.2024, 10:30

TÜİK, haziran ayının enflasyon rakamlarını 3 Temmuz'da açıkladı. TÜİK'in açıkladığı rakamlarla birlikte memur ve emekli maaş zamları da belli oldu. Ayrıca 65 yaş maaşı, engelli evde bakım yardımı gibi sosyal yardımlar da yeniden belirlendi. 1 Temmuz'dan itibaren sona eren yüzde 25 kira zam sınırının kalkmasıyla kira artışında yeniden TÜFE dönemine geçilmişti. 

Türk Hava Yolları'ndan KAP'a açıklama: 'Zararın tazmini için uzlaşmaya varıldı' Türk Hava Yolları'ndan KAP'a açıklama: 'Zararın tazmini için uzlaşmaya varıldı' Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DA KİRAYA EN FAZLA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Temmuz ayında kira yenileme dönemi olanlar için kiralarda tavan zam oranı yüzde 65.07 oldu. Yani kiraya en fazla yüzde 65.07 oranında zam yapılabilecek. Ancak bu rakamın altında da zam yapılabilir. 

Yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla konutlarda 12 aylık enflasyon ortalaması zam sınırı olarak kabul edildi. 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre 12 aylık TÜFE artış ortalaması yüzde 65.07 olarak gerçekleşti.

Konut ve kira zam tavanı Temmuz ayı için yüzde 65.07 olacak.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading