Yandex Metrica

Tepkilere yol açtı! Hazine ve Maliye Bakanlığı o karardan geri döndü!

Tepkilere yol açtı! Hazine ve Maliye Bakanlığı o karardan geri döndü!

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergide uzlaşma mekanizmasını fiilen ortadan kaldıran karardan geri döndüğünü açıkladı. Bakanlık önceki günlerde yapmış olduğu duyurusunda vergi cezalarında hiçbir şekilde indirim veya uzlaşma yoluna gidilmeyeceğeni belirtmişti . Çok sayıda mükellefi yakından ilgilendiren gelişme tepkilere neden olunca bakanlık almış olduğu karardan geri döndü. 

Ekonomi

26.06.2024, 22:32

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi ve cezalarda uzlaşmama kararından geri adım atıldı. Gelen tepkiler ve Bakanlıkla temaslar sonucu uzlaşma müessesesinin eskiden olduğu gibi aynı kurallar çerçevede devam edilmesine karar verildi.

Kendi ülkemizde paramız geçmeyecek! O market 8 Temmuz'dan itibaren nakit kabul etmeyeceğini duyurdu Kendi ülkemizde paramız geçmeyecek! O market 8 Temmuz'dan itibaren nakit... Haberi Görüntüle

İNDİRİM VE UZLAŞMA YAPILMAMASI TALİMATI VERİLMİŞTİ 

Vergi Usul Kanunu ile düzenlenen vergi ve cezalarda uzlaşma mekanizması, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın defterdarlıklara talimatıyla 24 Haziran’dan itibaren durdurulmuştu. Talimatta, mükelleflere vergi aslı ve cezanın tamamından indirim yapılmaması, bunun kabul edilmesi durumunda uzlaşma belgesinin imzalanması talimatı verilmişti.

Bankalarda kuyruk oluştu! O bankalardan düşük faizli 100 bin TL ihtiyaç kredisi müjdesi geldi! Bankalarda kuyruk oluştu! O bankalardan düşük faizli 100 bin TL... Haberi Görüntüle

TEPKİLERE NEDEN OLDU 

Bakanlık tarafından çok sayıda mükellefi yakından ilgilendiren karar tepkilere neden oldu. Uzlaşma sürecine müdahil meslek gruplarının da devreye girmesi ve mekanizmanın devamını talep etmesi kararda etkili oldu. 

Çiftçilere katmerli müjde: Bakan Yumaklı resmen açıkladı: 2 milyar 150 milyon lira destekleme ödemesi hesaplarda Çiftçilere katmerli müjde: Bakan Yumaklı resmen açıkladı: 2 milyar 150... Haberi Görüntüle

BAKANLIK MESLEK GRUPLARIYLA GÖRÜŞTÜ 

Bakanlıkla yapılan göüşmelerde mekanizmanın devam etmesi kararlaştırıldı ve meslek mensuplarına bu karar duyuruldu. Vergi ve cezalarda uzlaşma uygulaması ile ceza tebligatından itibaren 3 ay içinde ödeme yapacağını taahhüt eden mükelleflere yüzde 50 oranında indirim yapılıyor.

 

Habere Tepki Ver

4

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading