TİKA ile TÜİK arasında kritik anlaşma: İşbirliği mutabakat zaptı imzalandı

TİKA ile TÜİK arasında kritik anlaşma: İşbirliği mutabakat zaptı imzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), istatistik alanında işbirliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat zaptı imzaladı. Protokol kapsamında, istatistik kapasitelerini geliştirmek isteyen ülkelerle teknik işbirliği yapılacak.

Ekonomi

22.10.2024, 14:51

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, istatistik alanında işbirliğini geliştirmek ve teknik yardım faaliyetlerini yürütmek amacıyla "İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı. TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre, protokolün imza törenine TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya katıldı.

Devlete borcu olanların isimleri ortaya çıkıyor! Vergi borcu bulunan mükellefler listesi açıklanacak Devlete borcu olanların isimleri ortaya çıkıyor! Vergi borcu bulunan mükellefler... Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Protokolle, iki kurum arasında uzun yıllardır devam eden işbirliğinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca istatistik kapasitelerini güçlendirmek isteyen ülkelere teknik işbirliği sağlanarak, bu alanda eğitim programları ve çalışma ziyaretleri organize edilecek.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, bu mutabakat zaptının kurumlar arasındaki işbirliğini uluslararası düzeyde güçlendireceğini belirtti. Kayalar, anlaşmanın, iki kurumun bilgi ve tecrübesinin daha etkin ve verimli bir şekilde faydalanıcı ülkelere aktarılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ise mutabakattan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin istatistik alanındaki birikimini uluslararası projelerle paylaşacaklarını söyledi. Çetinkaya, ulusal istatistik sistemlerini geliştirmek isteyen ülkelere yönelik ortak projeler ve faaliyetlerin devam edeceğini kaydetti.

TCMB rakamları açıkladı! Özel sektörün yurt dışı kredi borcu ağustosta ne kadar oldu? TCMB rakamları açıkladı! Özel sektörün yurt dışı kredi borcu ağustosta... Haberi Görüntüle

CİBUTİ'DE DİJİTAL DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ PLANLANIYOR

TİKA ve TÜİK işbirliği kapsamında daha önce Moğolistan, Tacikistan, Tunus ve Vietnam gibi ülkelerde istatistik eğitimi ve bilgi paylaşım programları düzenlenmişti. Ağustos 2024'te Özbekistan’da gerçekleştirilen "Uluslararası Mal ve Hizmet Ticareti İstatistikleri ile Turizm İstatistiklerinin Geliştirilmesi" programıyla 45 kişilik bir kursiyer grubu eğitildi.

Protokol çerçevesinde planlanan diğer faaliyetler arasında, Cibuti’de "İstatistikte Kurumsal ve Dijital Dönüşüm" konulu bir eğitim programı yer alıyor. Bu eğitimle dijitalleşmenin istatistik sistemlerine entegrasyonu hedefleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading