TPAO'dan ikinci Gabar hamlesi! O ilimizde 457 sondaj kuyusunu devreye alındı

TPAO'dan ikinci Gabar hamlesi! O ilimizde 457 sondaj kuyusunu devreye alındı

Petrol ve doğalgazda dışa bağımlılığı sona erdirmek ve enerjide ihracat hedeflerine odaklanan Türkiye, yeni sondaj kuyuları açmaya devam ediyor. Diyarbakır'a şuana  kadar 457 sondaj kuyusunu devreye alan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yeni sondaj kuyuları açmaya hazırlanıyor. 

Ekonomi

11.07.2024, 11:20

Türkiye'nin enerjide bağımsızlık mücadelesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Akdeniz ve Karadeniz'in yanı sıra arama ve sondaj faaliyetlerine karada da devam eden Türkiye, önemli petrol keşiflerine imza atıyor. Diyarbakır, Adana, Şırnak ve Batman başta olmak üzere birçok farklı noktada yeni kuyular açılıyor.

Gabar'da günlük üretim seviyesi her geçen gün artarken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yeni pertol kuyuları açarak devreye almayı sürdürüyor. Farklı illerde çalışmalarını sürdüren TPAO 2024’te 140 arama amaçlı petrol kuyusunu devreye almayı planlıyor. Şırnak Gabar’da günlük petrol üretimi 45 bin varili aştı. Toplam 41 olan kuyu sayısı sene sonunda 95’e çıkacak. Günlük 100 bin varile ulaşılması hedefleniyor.

Prim günü düşüyor! Bağ-Kur'lulara müjde: Erken emekliliğin yolu açıldı! Prim günü düşüyor! Bağ-Kur'lulara müjde: Erken emekliliğin yolu açıldı! Haberi Görüntüle

457 KUYU AÇILDI

Hâlihazırda Hakkâri ve Van’da petrol çalışmaları sürüyor. Araştırmalar Gabar’dakine benzer yapıda sahalar olabileceğini gösteriyor. Diyarbakır’da tespit edilen kuyularda üretim potansiyelinin yüksek olması dolayısıyla çalışmalar hızlandırıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır’da 457 kuyu açtı. Silvan’a bağlı Kasımlı köyünde de bir kuyunun daha açılması planlanıyor. Kentte mart sonu itibarıyla 100 milyon varil ham petrol rezervi bulunduğu değerlendiriliyor. Hizmete alınan 252 kuyudan ise 1 ayda 469 bin 177 varil ham petrol üretildi.

Tupperware iflas mı etti? Tupperware iflas mı etti? Haberi Görüntüle

18 SAHADA SONDAJ

TPAO’ya 14 ilde ruhsat verildi. Antalya, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kilis, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta 18 sahada petrol aranacak.

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading