Yandex Metrica

Sitede Ara

TSE'den dev teşvik: Akkuyu'da yüz milyarlarca dolarlık yerli ürün kullanılmasını sağladı

TSE'den dev teşvik: Akkuyu'da yüz milyarlarca dolarlık yerli ürün kullanılmasını sağladı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, TSE'nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi'ne sunduğu hizmetler sayesinde 664 milyon dolar tutarında yerli malzemenin tedarik edildiğini açıkladı.

Ekonomi

20.09.2024, 13:19

TSE'den yapılan açıklamaya göre, Şahin, Akkuyu NGS'ye yaptığı ziyaret sırasında Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh ile bir araya geldi. Şahin, projeye yapılan yerli katkının yanı sıra, TSE’nin bu süreçteki rolüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Altın tekrar yükseliyor! Altın fiyatlarında ibre yeniden yukarı döndü! İşte 13 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları... Altın tekrar yükseliyor! Altın fiyatlarında ibre yeniden yukarı döndü! İşte... Haberi Görüntüle

TSE'NİN KATKILARI VE YERLİ MALZEME KULLANIMI

TSE'nin verdiği gözetim ve eğitim hizmetleri sayesinde, Akkuyu NGS Projesi'nde yerli üretim malzemelerinin kullanımının teşvik edildiğini belirten Şahin, "Yapı malzemesi ve donatı çeliği için 300 milyon dolar, ekipman üreticilerinden ise 364 milyon dolar yerli malzeme tedarik edilerek projeye katkı sağlandı." dedi. Şahin ayrıca, bu malzemelerin tip ve özel testlerinin TSE laboratuvarlarında gerçekleştirildiğini ve gerekli belgelendirme süreçlerinin tamamlandığını vurguladı.

Alman devi Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri için flaş yorum: Uyku modunda, güçlü ralli bekliyoruz Alman devi Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri için flaş yorum: Uyku... Haberi Görüntüle

TSE'NİN NÜKLEER PROJELERDEKİ ROLÜ

Şahin, Türkiye’de yürütülen ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan nükleer projelerde yerli kurumların rolünün artacağını söyledi. TSE'nin yapı denetim ve uygunluk değerlendirme faaliyetlerinde etkinliğini artırarak, Sinop'ta yapılması planlanan NGS projelerinde de en geniş kapsamda hizmet vermeyi hedeflediğini dile getirdi. Şahin, TSE'nin nükleer enerji alanındaki varlığının, Türkiye’nin teknoloji ihracatı yoluyla küresel pazarda yer almasını sağlamanın yanı sıra, yerlilik oranının artırılmasına yönelik stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Kredi kartlarına yapılacak 4 kısıtlamanın detayları belli oldu! Mehmet Şimşek sinyali vermişti: Kredi kartlarına yapılacak 4 kısıtlamanın detayları... Haberi Görüntüle

YEREL KATKININ ARTIRILMASI VE MALZEME ONAY SÜRECLERİ

Şahin, TSE’nin yerel katkıyı artırmak amacıyla Akkuyu NGS Projesi'nde üstlendiği malzeme onay süreçlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Özellikle nükleer güvenlik sınıfında olmayan ürünlerde yerli katkıyı artırmak için yapılan uygulama projeleri ve GOST standartları ile ulusal mevzuat arasındaki karşılaştırma raporlarının yüklenici firmalarla paylaşıldığını aktardı. Şahin, onaylanan ürünlerin sertifikasyonunun tamamlandığını ve bu süreçlerin Türkiye’deki sanayicilerin sektördeki yerini sağlamlaştırmasına katkı sağladığını ifade etti.

TSE'nin bu önemli projeye sağladığı yerli katkı ile Türkiye sanayisinin nükleer enerji sektöründeki payının artırılmasının hedeflendiğini belirten Şahin, yerli malzemelerin kullanımının bu sektördeki teknoloji bağımsızlığını güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading