Yandex Metrica

Sitede Ara

TÜİK o verileri açıkladı! Tüketicinin güveni arttı

TÜİK o verileri açıkladı! Tüketicinin güveni arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, tüketici güveni aylık bazda yüzde 2,4 artarak 78,2 seviyesine yükseldi.

Ekonomi

20.09.2024, 11:16

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre, eylül ayında tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4 oranında artarak 78,2’ye ulaştı. Ağustos ayında 76,4 olan endeks, tüketici güveninde önemli bir iyileşme olduğunu ortaya koyuyor.

FED kararı sonrası TCMB'den döviz hesaplarında değişiklik! FED kararı sonrası TCMB'den döviz hesaplarında değişiklik! Haberi Görüntüle

HANENİN MADDİ DURUMUNDA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Ankete göre, tüketicilerin mevcut dönemde hanenin maddi durumu hakkındaki algısı da olumlu yönde gelişti. Ağustosta 63,1 olan bu endeks, eylülde yüzde 2,8 artış göstererek 64,8 seviyesine çıktı.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi ise ağustos ayındaki 76,6 seviyesinden eylül ayında yüzde 1 artarak 77,4’e yükseldi. Bu veri tüketicilerin gelecekteki finansal beklentilerinin de iyileştiğini gösteriyor.

Bakan Kacır açıkladı: Türkiye Avrupa'nın üçüncü büyük otomotiv üreticisi oldu! Bakan Kacır açıkladı: Türkiye Avrupa'nın üçüncü büyük otomotiv üreticisi oldu! Haberi Görüntüle

EKONOMİK BEKLENTİLERDE GÜÇLÜ ARTIŞ

TÜİK verilerine göre, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik duruma ilişkin beklentiler de artış gösterdi. Ağustos ayında 71,5 olarak ölçülen bu endeks, eylül ayında yüzde 4,2 oranında artarak 74,5’e ulaştı.

e-ATLAS göreve hazır! Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun ilk satışı gerçekleşti e-ATLAS göreve hazır! Otokar'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun ilk satışı... Haberi Görüntüle

DAYANIKLI TÜKETİM HARCAMALATINDA ARTIŞ EĞİLİMİ

Tüketicilerin dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi de eylül ayında yükseldi. Ağustos ayında 94,3 olan bu endeks, eylülde yüzde 2 artış göstererek 96,2’ye ulaştı.

Ev almak isteyenlere müjde! Bakanlık düğmeye bastı: Yüzde 50'sini devlet karşılayacak! Ev almak isteyenlere müjde! Bakanlık düğmeye bastı: Yüzde 50'sini devlet ... Haberi Görüntüle

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİNİN ÖNEMİ

Tüketici güven endeksi, hane halkının ekonomik duruma olan bakış açısını ve harcama eğilimlerini yansıtan önemli bir göstergedir. Bu veriler, ekonomik gidişata ilişkin öngörülerin şekillendirilmesinde ve ekonomi politikalarının belirlenmesinde kritik rol oynar. Eylül ayında endeksin artış göstermesi, tüketicilerin ekonomik görünüme dair daha iyimser bir yaklaşım sergilediğini ortaya koymaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading