Tüketiciyi aldatanların hesabı kesildi! O reklamlara ceza yağdı

Tüketiciyi aldatanların hesabı kesildi! O reklamlara ceza yağdı

Reklam Kurulu, yılın ilk 10 ayında aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara karşı 1358 dosyada durdurma ve toplamda 204 milyon 322 bin 410 lira para cezası kararı aldı. Ayrıca internet üzerinden yapılan yasadışı reklamlara erişim engeli getirildi.

Ekonomi

14.10.2024, 11:00

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, tüketiciyi yanıltan ve haksız ticari uygulamaları içeren reklamlarla mücadelesini sürdürüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 10 ayında toplamda 1542 dosya değerlendirilirken, 1358 dosyada mevzuata aykırılıklar tespit edilerek durdurma cezası ve 204 milyon 322 bin 410 lira idari para cezası uygulandı.

8 Ekim'de gerçekleştirilen son toplantıda, tüketicilerin bilgi ve deneyim eksikliklerini istismar eden reklamlara karşı önemli kararlar alındı. Bu toplantıda incelenen 202 dosyadan 185'inin mevzuata aykırı olduğu tespit edilerek, toplam 16 milyon 865 bin 937 lira para cezası uygulandı. Ayrıca internet ortamında yer alan 71 yasadışı reklama da erişim enegeli getirildi.

IMF'den Türkiye değerlendirmesi: Enflasyon daha da düşecek IMF'den Türkiye değerlendirmesi: Enflasyon daha da düşecek Haberi Görüntüle

REKLAMLARDA AYKIRILIKLAR TESPİT EDİLDİ

Reklam Kurulu, özellikle alkollü içki markalarının sembol ve işaretlerine yer veren sosyal medya paylaşımlarını da mercek altına aldı. Mevzuat gereği alkollü içki ve üretici firmalarının reklamlarının yasak olduğu hatırlatılarak, bu tür reklamların son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla görüldüğü belirtildi. Bu reklamlar hakkında da idari yaptırımlar uygulandı.

Tupperware iflas mı etti? Tupperware iflas mı etti? Haberi Görüntüle

YOĞUN DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Ticaret Bakanlığı, farklı sektörlerde tüketicilerin karşı karşıya kaldığı aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara yönelik denetimlerin devam edeceğini vurguladı. Reklam Kurulu, tüketicinin korunması amacıyla ilgili sektörlerde detaylı incelemelerini sürdürerek, mevzuata aykırı bulunan her türlü reklam ve uygulamaya karşı hızlı yaptırımlar uygulamaya devam edecek. Bu yılın sonunda aldatıcı ve haksız ticari uygulamalara karşı alınan kararlarn daha da artacağı öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading