Yandex Metrica

Sitede Ara

Tüm çalışanları mutlu edecek gelişme! Yıllık izin süreleri uzatılıyor: Söz TBMM'de

Tüm çalışanları mutlu edecek gelişme! Yıllık izin süreleri uzatılıyor: Söz TBMM'de

Milyonlarca çalışan dört gözle TBMM'nin vereceği kararı bekliyor. Yıllık izin süresinin uzatılmasını öngören yasa teklifi Meclis'e sunuldu.

Ekonomi

28.06.2024, 19:12

Tüm çalışanların gözğ kulağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, 4857 Sayılı İş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu.

Türkiye gri listeden çıkınca ne olur? Borsa, dolar, altın yükselir mi düşer mi? Türkiye gri listeden çıkınca ne olur? Borsa, dolar, altın yükselir... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA SAATLERİNİN DÜŞÜRLMESİ VE YILLIK İZİN SÜRESİNİN UZATILMASI TALEP EDİLİYOR

Teklifte işçilerin haftakık çalışma saatlerinin düşürülmesi ile işçilere ödenen fazla çalışma ücretlerinin ve yıllık ücretli izin hakkının artırılması talep ediliyor.

EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! İkinci EYT geliyor: 1 milyon kişi faydalanacak EYT'yi kaçıranlar üzülmesin! İkinci EYT geliyor: 1 milyon kişi faydalanacak Haberi Görüntüle

EN AZ 1 AY İZİN

Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde çalışanlar daha uzun süre yıllık izin kullanacak. Teklif, çalışanlara yılda en az bir ay ücretli izin hakkı verilmesini öngörüyor. Ayrıca yıllık izin hakkı kıdeme göre artacak. Haftalık çalışma saatinin ise 40 saatten 37,5 saate düşürülmesi talep ediliyor.

Habere Tepki Ver

524

23

29

13

5

2

7

2

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading