Turizm baronları devrede! Boş kalan otellerin faturasını Yunan adalarına kestiler: Kapıda vize kaldırılacak mı?

Turizm baronları devrede! Boş kalan otellerin faturasını Yunan adalarına kestiler: Kapıda vize kaldırılacak mı?

Geçtiğimiz son iki yılı yüzde 90'ın üzerinde doluluk oranı ile geçiren ve fiyatları fahiş rakamlara çeken Türk turizmciler bu yıl hayal kırıklığına uğradı. Boş kalan odaların faturasını Yunan adalarına kesen turizm baronları, kapıda vizenin kaldırılmasını talep edecekler.

Ekonomi

11.07.2024, 10:59

Yunanistan ile normalleşme adımlarının ilk göstergesi olarak Yunan adalarına kapıda vize uygulaması getirildi. Söz konusu uygulama ile birlikte Türk tatilciler Yunan adalarına adeta akın etti. 

Türk tatilciler Yunan adalarına gitmek için uzun uzun kuyruklar oluştururken, Türkiye'nin gözde tatil beldeleri boş kaldı. Başta Bodrum, Çeşme ve Datça olmak üzere birçok tatil beldesi, geçmiş yıllara oranla çok daha sessiz. Turizmciler bu sessizliği 3 temel nedene bağlıyor.

Bu köyler elektrik faturası ödemiyor! Elektrik tamamen ücretsiz oldu Bu köyler elektrik faturası ödemiyor! Elektrik tamamen ücretsiz oldu Haberi Görüntüle

BOŞLUĞUN 3 TEMEL NEDENİ

Boşluğun ilk sebebi EURO 2024 Futbol Şampiyonası Avrupa'dan gelen turist sayısını düşürdü. İkinci sebep konaklama ve yemek sektöründeki pahalılık, tatilciler için favori tatil beldelerini gözden düşürdü. Ve üçüncü seçenek ise Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ve komşunun Türkiye'den daha ucuz olması...

Türkiye ile Yunanistan kıyaslandığında komşu hem daha ucuz hem de daha konforlu bir tatil sunuyor. Bu sebepler kapıda vize uygulamasıyla komşuya giden yerli turist sayısında ciddi bir artışa neden oldu. Hal böyle olunca da daha fazla yerli turisti Yunanistan'a kaptırmak istemeyen Türk turizm işletmecileri, fiyatları düşürmek yerine Yunanistan'a vizesiz seyahat uygulamasının kaldırılmasını talep etmeye karar verdi.

Borsa güne nasıl başladı? İşte 17.10.2024 perşembe günü BIST 100 açılış verileri... Borsa güne nasıl başladı? İşte 17.10.2024 perşembe günü BIST 100... Haberi Görüntüle

KAPIDA VİZE KALKACAK MI?

Kapıda vize uygulamasından rahatsız olan Ege Bölgesi'ndeki turizmciler Yunan adalarına vizesiz seyahat ve kapıda vize uygulamasının iptal edilmesini talep etmeye hazırlanıyor. Türk turizm işletmecileri kapıda vize uygulamasının kaldırılması ile özellikle Ege Bölgesi'nde turizm sektörünün canlanacağını savunurken yapılacak toplantıda Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının kaldırılması için çeşitli alternatif çözümler sunulacak. 

Öte yandan Türkiye turizm sektörünün turist sayısı ve turizm geliri hedeflerine ulaşması, istihdam yaratma potansiyeli ve turizm çeşitliliğin artırılması gibi sorunlar masaya yatırılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

2

0

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading