Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk devletleri için ticareti artıracak kritik imza: Kazakistan, gümrük koridorunu onayladı

Türk devletleri için ticareti artıracak kritik imza: Kazakistan, gümrük koridorunu onayladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkeler arasında ticareti hızlandıracak basitleştirilmiş gümrük koridoru anlaşmasını onayladı. Bu adım bölgesel ticaretin önündeki bürokratik engelleri azaltmayı hedefliyor.

Ekonomi

23.09.2024, 17:46

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ülkeler arasında ticaretin daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak gümrük koridoru anlaşmasını resmen onayladı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu anlaşma Tokayev'in imzasıyla yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın temel amacı, TDT üyesi ülkeler arasındaki gümrük işlemlerini hızlandırmak, bürokratik engelleri en aza indirmek ve ticaretin önünü açmak olarak ifade ediliyor. Ayrıca, gümrük kontrollerine dair formların minimum düzeyde tutulması ve işlemlerin daha şeffaf ve kolay hale getirilmesi planlanıyor.

Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş: 23 Eylül 2024 altın fiyatları Altın rekora doymuyor! Gram altın ve çeyrek altından hızlı yükseliş:... Haberi Görüntüle

SENATO ONAYIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

13 Eylül'de Kazakistan Parlamentosu'nun üst kanadı Senato'da onaylanan anlaşma, bölge ekonomileri arasında daha güçlü bağların kurulmasını hedefliyor. Senato'da yapılan oturumda konuşan Senatör Nurlan Bekenov, bu yılın başından bu yana Kazakistan’ın TDT üyesi ülkelerle ticaret hacminin 10,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Bekenov, anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte gümrük süreçlerinin hızlanacağını ve uluslararası ticari ilişkilerin olumlu yönde gelişeceğini ifade etti.

Vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni düzenlemeler mi geliyor?! Ne kadarlık sahte fatura tespit edildi? Vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni düzenlemeler mi geliyor?! Ne kadarlık sahte... Haberi Görüntüle

BÜROKRATİK ENGELLER AZALIYOR, TİCARET HIZLANIYOR

Gümrük koridoru anlaşması, Türk Devletleri Teşkilatına üye ülkeler arasındaki ticareti daha hızlı ve verimli hale getirecek. Anlaşma bu ülkeler arasında mal ve araçların gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasını ve gümrük kontrollerinin daha az karmaşık bir şekilde gerçekleştirilmesini öngörüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading