Yandex Metrica

Türk ilaç firmasından kritik imza! Maymun çiçeği virüsü için tek ilaç...

Türk ilaç firmasından kritik imza! Maymun çiçeği virüsü için tek ilaç...

Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Siga Pharmaceuticals Inc. ile Türkiye'yi kapsayan "Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi" için anlaşma sağlamasının ardından karşılıklı olarak imzaları resmen attı ve bu gelişme kamuoyuna duyuruldu.

Ekonomi

19.09.2024, 16:27

Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Amerika merkezli Siga Pharmaceuticals Inc. ile Türkiye'yi kapsayan "Münhasıran Yetkili Distribütörlük Sözleşmesi" imzaladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, sözleşme Tecovirimat (Tpoxx) adlı ilacın Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olarak Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ'nin belirlenmesini içeriyor. Tecovirimat, Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) tarafından Uluslararası Öneme Sahip Halk Sağlığı Acil Durumu olarak ilan edilen maymun çiçeği virüsünün tedavisinde Avrupa İlaç Ajansı (EMA) onaylı tek ilaç olarak biliniyor.

Kömürhan Köprüsü dünyanın en iyisi oldu: Eyfel Kulesi kadar çelşk kullanıldı Kömürhan Köprüsü dünyanın en iyisi oldu: Eyfel Kulesi kadar çelşk... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE ACİL KULLANIM ONAYI BAŞVURUSU YAPILACAK

Açıklamada, Tecovirimat'ın Türkiye’de Acil Kullanım Onayı kapsamında Sağlık Bakanlığı'na başvurusunun yapılacağı ve gerektiğinde yurt dışından temin edileceği belirtildi. Ayrıca ilacın sadece maymun çiçeği virüsü değil, şarbon gibi diğer potansiyel virüsler için de EMA tarafından onaylı olduğu vurgulandı. Bu gelişmeyle birlikte, Turk İlaç ve Serum Sanayi AŞ'nin, halk sağlığı açısından Türkiye'de önemli bir rol oynamaya devam edeceği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading