Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk Lirası'nda aylar sonra bir ilk: Reel değeri geriledi

Türk Lirası'nda aylar sonra bir ilk: Reel değeri geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türk Lirası'nın reel efektif döviz kuru endeksi ağustos ayında beş aylık yükseliş trendini sonlandırarak yüzde 1,0 oranında geriledi.

Ekonomi

04.09.2024, 16:55

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ağustos ayına ilişkin TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türk Lirası'nın reel efektif döviz kuru endeksi beş aylık artışın ardından ilk kez düşüş kaydetti. Endeks, ağustos ayında yüzde 1,0 oranında gerileyerek 62,34 puan seviyesinde gerçekleşti. 

Sigaraya yeni zam mı geliyor? Sigaraya yeni zam mı geliyor? Haberi Görüntüle

TEMMUZ VERİLERİ REVİZE EDİLDİ

Merkez Bankası'nın yayımladığı rapora göre, temmuz ayına ait TÜFE bazlı reel döviz kuru endeksi 62,90 puandan 62,97 puana revize edildi. Yİ-ÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi ise ağustos ayında yüzde 2,1'lik bir düşüşle 92,75 puana geriledi. Bir önceki ayın Yİ-ÜFE bazlı endeksi ise 94,69 puan olarak sabit kaldı.

Ağustos ayı verilerine göre, gelişmekte olan ülkeler bazlı reel efektif döviz kuru endeksi 20,92 puandan 50,61 puana yükselirken, gelişmiş ülkeler bazlı reel efektif endeksi ise 72,52 puandan 71,52 puana düştü. Bu veriler, Türk Lirası'nın hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler karşısındaki reel değerinde farklı dinamiklerin etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading