Yandex Metrica

Türkiye gri listeden çıktı! Yatırımcılara müjde: Borsa İstanbul'da 'Ralli' başlıyor!

Türkiye gri listeden çıktı! Yatırımcılara müjde: Borsa İstanbul'da 'Ralli' başlıyor!

Türkiye'nin gri listeden çıkış kararı, piyasalarda yeni bir rallinin başlangıcı olabilir. Uzmanlar, temmuz ayında Moody's'in olası not artışı ile birlikte Bist100'de yaz sonu 12 bin, yıl sonu 15 bin puan olabileceğini dile getiriyor.

Ekonomi

01.07.2024, 10:00

Türkiye, Singapur’da dü­zenlenen Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Ge­nel Kurulu’nun ardından Ekim 2021’den beri dahil olduğu gri listeden çıkarıldı. Kararla, ya­bancı yatırımcıların Türkiye’ye sermaye akışlarında ivmelen­me yaşanması bekleniyor.

Borsa İstanbul, cuma günü gelen gri listeden çıkış haberini ilk başta coşkuy­la karşıladı, endeks 10 bin 800 puana kadar ulaştı. Fakat kapanışa doğru bankacılık endeksinin yüzde 3,25 gerilmesi ile gün 10 bin 647 puanla tamamlanadı.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine Temmuz müjdesi! Enflasyon farkı zammına ilişkin yeni maaş tablosu! Seyyanen zam ve refah payı oranında artış olacak mı? SSK ve BAĞ-KUR emeklisine Temmuz müjdesi! Enflasyon farkı zammına ilişkin... Haberi Görüntüle

GÖZLER MOODY'S'İN KARARINDA

Yılın ilk yarısında zor günler geçiren endeks, yıla 7 bin 412 puandan başlamıştı. Borsayı negatif etkileyen birçok etme­ne rağmen endeks 11 bin 88 pu­anla tüm zamanların zirvesine yükseldi. 

Tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaşıldı! Merkez Bankası rezervlerinde tarihi artış Tüm zamanların en yüksek seviyesi ulaşıldı! Merkez Bankası rezervlerinde tarihi... Haberi Görüntüle

12 BİN PUANA YÜKSELİŞ OLABİLİR

İnfo Yatırım Sat. Paz. Direktörü Sertaç Ekeke: Yaz sonuna doğru 12 bin puana yükseliş olabilir

Ekeke, ''Uzun zamandır beklediğimiz gri listeden çı­kış haberini al­mış durumda­yız. Her bek­lentinin sonlanması gibi cuma gününü de özellikle bankacılık tarafın­dan gelen satışlarla kapattık. Gri listeden çıkış hikayesi yeni­den yabancı girişi patikasının açılması için bir işaret fişeği di­yebiliriz. Bundan sonraki dö­nemde not artışları yeni rapor­lar ekstra fon girişleri beklenti­miz dahilinde.'' ifadelerini kullandı.

Ekeke, ''Özellikle son dönemde satış yiyen Tüpraş Türk hava yolları ve benzeri bü­yük kağıtların yeniden topar­lanması özellikle yabancı alış­ları gelmesi ile mümkün gibi gö­züküyor. Hala yan tahtalarda hikayenin sınırlı kalacağı ancak büyük tahtaların hareketleriyle yaz aylarının sonuna doğru 12 bin seviyelerinin beklenti dahi­linde olduğunu söyleyebilirim. Son çeyrek ile birlikte gelecek bilançoların takibi oldukça önemli olacak bu bilançoların güçlü gelmesi faiz indirim pati­kasına da girilmesi ile birlikte 400 dolar endeks beklentisini gerçekleştirebiliriz.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading