Türkiye mesafe tanımıyor! "Uzak Ülkeler Stratejisi" ile18 ülkeye ihracatımız arttı

Türkiye mesafe tanımıyor! "Uzak Ülkeler Stratejisi" ile18 ülkeye ihracatımız arttı

Türk firmalarının "Uzak Ülkeler Stratejisi" kapsamındaki 18 ülkeye yaptığı ihracat, 2024'ün ilk dokuz ayında yüzde 9,2 artışla 20,1 milyar dolara ulaştı. En fazla ihracat ABD, Çin ve Kanada'ya gerçekleştirildi.

Ekonomi

03.10.2024, 15:30

Türkiye, Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Uzak Ülkeler Stratejisi" ile dünya ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturan 18 ülkeye ihracatını artırmaya devam ediyor. Ocak-eylül döneminde bu ülkelere yönelik ihracat yüzde 9,2 oranında artarak 20 milyar 293 milyon dolara yükseldi. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu rakam 18,5 milyar dolar seviyesindeydi.

3 yıl dolmadan emekli maaşını taşıyanlar 20 bin TL kazanıyor! ING Bank’tan çılgın promosyon 3 yıl dolmadan emekli maaşını taşıyanlar 20 bin TL kazanıyor!... Haberi Görüntüle

ABD 9,8 MİLYAR DOLARLA ZİRVEDE

ABD, Türk ihracatının lideri konumunda yer aldı. Bu dönemde ABD’ye yapılan ihracat, 9 milyar 798 milyon dolar ile toplam ihracatın yüzde 48'ini oluşturdu. ABD’yi, 2,3 milyar dolarlık ihracatla Çin ve 1,1 milyar dolarlık ihracatla Kanada takip etti.

Erdoğan başkanlığında yapılacak! AK Parti'den enflasyonla mücadele açıklaması: Seferberlik başlatacağız! Erdoğan başkanlığında yapılacak! AK Parti'den enflasyonla mücadele açıklaması: Seferberlik başlatacağız! Haberi Görüntüle

İHRACAT ARTIŞINDA PAKİSTAN ÖNDE

İhracatın en fazla arttığı ülke yüzde 76,1 ile Pakistan oldu. Brezilya, Avustralya ve Meksika gibi ülkelere de önemli oranlarda artış kaydedildi. Brezilya'ya yapılan ihracat yüzde 26,9, Avustralya’ya yüzde 24,5, Meksika’ya ise yüzde 21 oranında arttı.

Fed kararı sonrası Bitcoin canlandı! Yatırımcıların yüzü güldü Fed kararı sonrası Bitcoin canlandı! Yatırımcıların yüzü güldü Haberi Görüntüle

SEKTÖREL İHRACAT DAĞILIMI

Türk ihracatçıları ABD’ye en çok kimyevi maddeler, otomotiv ürünleri ve hazır giyim satışı gerçekleştirdi. Çin’e yönelik ihracatta madencilik ürünleri öne çıkarken, Kanada’ya yapılan ihracatta ise çelik sektörü lider konumda yer aldı.

Maliye'den yat ve tekne satışlarına sıkı takip: 1.4 milyar liralık kayıt dışı hasılat tespit edildi! Maliye'den yat ve tekne satışlarına sıkı takip: 1.4 milyar liralık... Haberi Görüntüle

STRATEJİK HEDEFLER VE GELECEK BEKLKENTİLER

Ticaret Bakanlığı, 2022 yılında başlattığı bu stratejiyle Türkiye’nin ihracatını çeşitlendirmeyi ve dünya ekonomisinin önemli pazarlarına daha fazla nüfuz etmeyi hedefliyor. Strateji kapsamında ABD, Çin, Hindistan, Japonya, Kanada, Brezilya, Güney Afrika ve Avustralya gibi büyük pazarlara yönelik ihracat hacmi daha da genişletilmeye çalışılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading