Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması!

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması!

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji görüşmeleri devam ediyor. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rosatom Genel Müdürü Aleksey Lihaçev ile Akkuyu Nükler Güç Santrali'ndeki (NGS) çalışmaların son durumunu ele aldı.

Ekonomi

18.07.2024, 14:12

Sosyal medya platformu X'den paylaşımda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Lihaçev ile İstanbul'da görüştüklerini bildirdi.

Piyasalar alev alev yanıyor! Fed Başkanı Powell'in faiz açıklaması yeni rekor getirdi: Gram altın o eşiği aştı! Piyasalar alev alev yanıyor! Fed Başkanı Powell'in faiz açıklaması yeni... Haberi Görüntüle

AKKUYU TEMASI

Görüşmede Lihaçev ile Akkuyu NGS’deki çalışmaların son durumunu ve ilk ünitenin devreye alınması için izlenen yol haritasını değerlendirdiklerini kaydeden Bayraktar, "En kısa sürede devreye almak için çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Diğer üç reaktörün inşaatı da eş zamanlı olarak devam ediyor. Akkuyu NGS, tüm üniteleriyle devreye alındığında elektrik ihtiyacımızın yüzde 10’unu tek başına karşılayacak." ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading