Yandex Metrica

Türkiye'de dört isim listede! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini belirledi!

Türkiye'de dört isim listede! Time dergisi dünyanın en iyi şirketlerini belirledi!

  Dünyanın en saygın medya kuruluşlarından Time Dergisi, 2024 yılında dünyanın en iyi şirketlerini belirledi. 1000 şirketin yer aldığı listeye Türkiye'den 4 şirket girdi. Yıllardır rekabet halinde olan Koç Holding ve Sabancı Holding arasındaki sıralama farkı dikkat çekti.    

Ekonomi

16.09.2024, 17:31

Time Dergisi, Statista ile birlikte hazırladığı "Dünyanın En İyi Şirketleri - 2024" listesini paylaştı. Bu yıl yayınlanan listeye 4 Türk şirketi girme başarısı gösterirken, Koç Holding'in yıllar sonra ilk kez Türkiye'nin en değerli şirketi gösterilmemesi piyasalarda dikkat çekti.

Dünyanın en değerli 10 şirketi listesinde 6 ABD'li kuruluş yer alırken, 2 Alman, 1 Fransız ve 1 İrlandalı şirket listeye girme başarısı gösterdi. 

Türkiye'nin en büyük üreticileri arasında yer alan şirketlerin rekabeti, Koç Holding'in geçtiğimiz yıllarda yakaladığı başarı yükselişle sona ererken, dünyanın önde gelen dergilerinden Time, paylaştığı "En Değerli 1000 Şirket' listesi ile tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi. Çünkü Koç Holding ve Sabancı Holding arasındaki rekabet 1960 ve 1970'li yıllarda zirveye ulaşırken, iki şirket birbirlerinin işlerine engel olmak için birçok girişimde bulunmuştu.

Sigaraya yeni düzenleme geldi! Nispi vergi indirildi Sigaraya yeni düzenleme geldi! Nispi vergi indirildi Haberi Görüntüle

SABANCI'DAN YILLAR SONRA KOÇ HOLDİNG'E ÇALIM 

Dünyanın en değerli 10 şirketi listesinde 6 ABD'li kuruluş yer alırken, 2 Alman, 1 Fransız ve 1 İrlandalı şirket listeye girme başarısı gösterdi. Dünyanın en değerli 10 şirketi listesinde 6 ABD'li kuruluş yer alırken, 2 Alman, 1 Fransız ve 1 İrlandalı şirket listeye girme başarısı gösterdi. Bu yıl yayınlanan listeye 4 Türk şirketi girme başarısı gösterirken, Koç Holding'in yıllar sonra ilk kez Türkiye'nin en değerli şirketi gösterilmemesi piyasalarda dikkat çekti.

Eylül ayı kira artış tavanı ne kadar oldu? Eylül ayı kira artış tavanı ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

SABANCI'NIN BÜYÜME HIZI OLDUKÇA YÜKSEK"

İşte Time Dergisi'nin araştırmasına göre en değerli Türk şirketleri..

İlk 500'de Sabancı Holding ve Koç Holding yer alırken, Türkiye'nin en değerli şirketler topluluğu 405. sırada yer alan Koç Holding oldu. Firma tarafından paylaşılan bilgi notunda Sabancı Holding için büyüme hızına 'oldukça yüksek' ifadesi eklenirken, şirketin 94 basamak arkasında ise Koç Holding yer aldı.

OVP sonrası yeni açıklama: Asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak? OVP sonrası yeni açıklama: Asgari ücret 2025 yılında ne kadar... Haberi Görüntüle

KOÇ TAHTINI SABANCI'YA BIRAKTI

Son yılların tartışmasız lideri olan ancak bu yıl hazırlanan listede zirveyi Sabancı Holding'e devreden Koç Holding, dünyanın en değerli 499. şirketi oldu. Bilgilendirme notunda Koç Holding için 'sıra dışı büyümeye sahip' ifadelerine yer verildi.

Sabancı Holding, 405. sırada yer alırken, Koç Holding 499., Akbank 820., Enka İnşaat ise 887. sırada kendine yer buldu.

BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor BMW'den dünyada bir ilk! Seri üretime geçiyor Haberi Görüntüle

İŞTE DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETLERİ

1) Apple (ABD)

2) Accenture (İrlanda)

3) Microsoft (ABD)

4) BMW Group (Almanya)

5) Amazon (ABD)

6) Electricite de France (Fransa)

7) American Express (ABD)

8) Meta Plarforms (ABD)

9) Siemens (Almanya)

10) JPMorgan (ABD)

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading