Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'den dev doğalgaz adımı: Bakan Bayraktar ABD'ye gidiyor: Milyarlarca dolarlık anlaşma imzalanacak

Türkiye'den dev doğalgaz adımı: Bakan Bayraktar ABD'ye gidiyor: Milyarlarca dolarlık anlaşma imzalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerji adımlarını sıklaştıran Türkiye dev doğalgaz anlaşmasına hazırlanıyor. Houston'da düzenlenen Gastech 2024 Fuarı ve Konferansı için ABD'ye gidecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, burada LNG anlaşmalarına imza atacak.

Ekonomi

17.09.2024, 09:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enerjide tam bağımsızlık mottosu ile yola devam eden Türkiye, kendi doğalgazını üretmeye başladı. Türkiye ayrıca depolama tesisleri ve Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) terminalleriyle güçlü bir altyapı oluştu.

Dolar ve Euro'da hareketlilik: İşte 9 Eylül 2024 güncel döviz kurları Dolar ve Euro'da hareketlilik: İşte 9 Eylül 2024 güncel döviz... Haberi Görüntüle

BAKAN BAYRAKTAR ABD'YE GİDİYOR

Tüm bunların yanı sıra Türkiye tedarik kaynakları bularak Avrupa’nın ve bölgenin arz güvenliğine önemli katkılar sağlıyor.

Tüm bu gelişmelerin ışında ABD'nin yolunu tutan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Houston'da önemli temaslar gerçekleştirecek. 

ABD’nin Houston eyaletinde düzenlenen Gastech 2024 Fuarı ve Konferansı’nın açılış törenine katılacak olan Bayraktar, ‘Jeopolitik Belirsizlik Zamanlarında Enerji Güvenliği ve Çeşitliliği’ başlıklı panelde, Türkiye’nin enerji politikalarını ve enerjide merkez ülke olma hedefini anlatacak.

Yumurtalarda tüketim süresi değişti! İsrafa karşı yeni uygulama Yumurtalarda tüketim süresi değişti! İsrafa karşı yeni uygulama Haberi Görüntüle

DEV DOĞALGAZ ANLAŞMASI 

Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gastech kapsamında ABD, Mısır, Hindistan, Nijerya ve Libya gibi enerji alanında söz sahibi ülkelerin bakanlarıyla ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Gastech, ayrıca önemli bir gelişmeye de ev sahipliği yapacak. BOTAŞ ile küresel bir enerji şirketi arasında doğalgaz anlaşması imzalanacak. Anlaşma, 2 Eylül’de Ankara’da Shell ile imzalanana benzer bir şekilde uzun dönemli LNG anlaşması olacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading