Yandex Metrica

Türkiye'den dev nükleer enerji adımı: ABD ile görüşmeler başladı! Hedef 20.000 MW üretim kapasitesi

Türkiye'den dev nükleer enerji adımı: ABD ile görüşmeler başladı! Hedef 20.000 MW üretim kapasitesi

İngiltere merkezli Reuters Türkiye'nin nükleer enerjide bağımsızlığa adım adım ilerlerdiğini duyurdu. İngiliz haber ajansı ABD ile görüşmelerin başladığını duyurdu. Türkiye, Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak için ABD ile iş birliği yapıyor diyen haber ajansı, "Türkiye, toplam 20.000 MW nükleer enerji üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor." ifadelerini kullandı.

Ekonomi

02.07.2024, 22:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enerjide tam bağımsızlık hedefi meyvelerini birer birer vermeye devam ediyor. Son olarak Reuters Türkiye'nin adımlarını analiz etti. 

"Türkiye Nükleer Enerjide Bağımsızlığa Adım Adım: ABD ile Görüşmeler Başladı" başlığı ile haberi okuyucularına duyuran Reuters, "Türkiye, ABD ile büyük nükleer santraller ve küçük modüler reaktörler (SMR) inşa etmek için görüşmeler yürütüyor." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Çiftçinin sıkıntısı giderilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Çiftçinin sıkıntısı giderilecek Haberi Görüntüle

HEDEF 20.000 MW NÜKLEER ENERJİ

Habere devam eden Reuters, "ABD, Türkiye'nin nükleer enerji kapasitesini artırma planına ilgi gösteriyor. Yetkililer, mevcut veya yeni nükleer santral alanlarının değerlendirilebileceğini söyledi. Türkiye, Rusya'ya olan bağımlılığını azaltmak için ABD ile iş birliği yapıyor. Türkiye, toplam 20.000 MW nükleer enerji üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor." dedi.

Türkiye Enerji Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, ABD'nin Türkiye'nin nükleer enerji programına olan ilgisini teyit etti diyerek habere devam eden İngiliz haber ajansı, "Görüşmeler, mevcut Akkuyu nükleer santrali, Sinop'ta planlanan ikinci santral ve Trakya'da planlanan üçüncü santrali kapsıyor." ifadelerini kullandı. 

İthalat son 32 ayın en düşük seviyesinde! Bakan Bolat rakamlarla açıkladı: Yerli üretici korunacak İthalat son 32 ayın en düşük seviyesinde! Bakan Bolat rakamlarla... Haberi Görüntüle

ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK AN MESELESİ

Haberde ayıca şu noktalara değinildi;

ABD ayrıca Türkiye'ye SMR'ler konusunda da destek sunmayı teklif etti. Bu iş birliği, Türkiye'nin enerji güvenliğini artırmasına ve sera gazı emisyonlarını düşürmesine yardımcı olabilir. 

Türkiye, elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını ithalat yoluyla karşılamaktadır. Nükleer enerji, Türkiye'nin enerji bağımsızlığını artırmada ve karbon ayak izini azaltmada önemli bir rol oynayabilir. SMR'ler, geleneksel nükleer santrallere kıyasla daha küçük ve daha esnektir ve bu da onları daha geniş bir yelpazede uygulama için daha uygun hale getirir.

Türkiye ve ABD arasındaki bu nükleer enerji iş birliği, her iki ülke için de önemli faydalar sağlayabilir.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading