Yandex Metrica

Türkiye'den kritik hamleler: Yapay zeka ve çip için stratejik adımlar atılıyor

Türkiye'den kritik hamleler: Yapay zeka ve çip için stratejik adımlar atılıyor

Orta Vadeli Program’a (OVP) göre Türkiye, dijital dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla yapay zeka ve çip endüstrisine yönelik önemli adımlar atacak. Bu kapsamda yapay zeka alanına özgü merkezler artırılacak, mevzuat Avrupa Birliği Yapay Zeka Tüzüğü ile uyumlu hale getirileck. Çip endüstrisinde ise AR-GE, tasarım, üretim ve ticarileştirme kabiliyetleri geliştirilecek.

Ekonomi

09.09.2024, 17:31

Türkiye, dijital dönüşüm sürecinde yapay zeka ve çip teknolojilerinde stratejik adımlar atarak yol haritasını belirledi. 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, dijital dönüşümde önemli rol oynayacak olan bu iki alanda yoğun bir gelişim hedefleniyor.

Dev banka kripto para hizmetine başladı Dev banka kripto para hizmetine başladı Haberi Görüntüle

DİJİTAL TEKNOLOJİLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME HEDEFİ

OVP kapsamında, özellikle KOBİ'lerin dijital teknolojilere olan uyumunun artırılması ve bu yolla sürdürülebilr büyümenin sağlanması amaçlanıyor. Yapay zeka, bu dönüşümün en önemli araçlarından biri olarak öne çıkıyor. Program, yapay zeka alanındaki tematik kümelenmelerin ve araştırma merkezlerinin sayısını artırmayı, hesaplama altyapılarının araştırmacılara daha kolay erişimini sağlamayı planlıyor.

Cumhurbaşkanı fethe çıkıyor! Financial Times'da dikkat çeken haber: Erdoğan büyük şirket yöneticileriyle görüşecek Cumhurbaşkanı fethe çıkıyor! Financial Times'da dikkat çeken haber: Erdoğan büyük... Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKA EKOSİSTEMİ GÜÇLENDİRECEK

Türkiye’de yapay zeka ekosisteminin gelişimi için desteklenen projeler ve çağrılarla, bu alandaki bilgi birikiminin genişletilmesi amaçlanıyor. Uluslararası işbirlikleri ise yapay zeka alanındaki projelerin daha geniş bir çerçevede ele alınmasını sağlayacak. Ayrıca, yapay zeka mevzuatının AB Yapay Zeka Tüzüğü ile uyumlaştırılması hedefleniyor.

Tapuda yeni dönem başlıyor: Ev alacak veya satacaklar dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor: Ev alacak veya satacaklar dikkat! Haberi Görüntüle

ÇİP ENDÜSTRİSİNDE AR-GE VE TİCARİLEŞTİRME ÇABALARI

OVP, çip endüstrisinde Türkiye’nin kabiliyetlerini artırmaya yönelik stratejileri de içereiyor. AR-GE, tasarım, üretim ve ticarileştirme faaliyetlerinin destek mekanizmalarıyla güçlendirilmesi planlanıyor. Çip teknolojisi, 5G ve uydu geliştirme gibi teknolojilerle bağlantılı olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak.

Bakan Bolat'tan OVP açıklaması: Ekonomik dönüşümü gerçekleştirmede bir yol haritası olacak Bakan Bolat'tan OVP açıklaması: Ekonomik dönüşümü gerçekleştirmede bir yol haritası... Haberi Görüntüle

DİJİTAL DÖNÜŞÜM MERKEZLERİ VE 5G ALTYAPISI

Dijital dönüşüm sürecinde, yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezleri (model fabrikalar) verimliliği artırmak amacıyla hizmet verecek şekilde altyapıları tamamlanacak. 5G ve ötesi teknolojiler için uygulama planları hazırlanarak, bu alandaki çalışmalar koordine edilecek.

AK Parti'den milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama: Gözden geçirmemiz lazım! AK Parti'den milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama: Gözden geçirmemiz lazım! Haberi Görüntüle

UYDU TEKNOLOJİLERİNDE YENİ ADIMLAR

Türkiye, uydu geliştirme ve pazarlama faaliyetlerinde nano ve mikro uydular gibi yeni teknolojik alanlarda da AR-GE ve ürün geliştirme çalışmalarını sürdürecek. Özellikle mega takım uydu projeleri, bu alandaki teknolojik kapasitenin artırılmasını sağlayacak.

Doğu Karadeniz'den ABD ve 11 ülkeye daha dev ihracat Doğu Karadeniz'den ABD ve 11 ülkeye daha dev ihracat Haberi Görüntüle

KOBİ'LER İÇİN DİJİTAL ÇÖZÜMLER

KOBİ'lerin dijitalleşmesi adına, açık kaynak kodlu, esnek ve modüler çözümler sunulacak. Bu çözümler, KOBİ'lerin bilişim ihtiyaçlaına göre özelleştirilebilecek ve bu firmaların dijital araçlara erişimi desteklenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading