Yandex Metrica

Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur? Borsa, dolar yükselir mi düşer mi?

Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur? Borsa, dolar yükselir mi düşer mi?

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını açıkladı. Politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 50 bandında sabit bırakıldı. Merkez Bankası mesajında enflasyona sıkı mücadele için gerekli önemlerin alımaya devam edeceğini belirtmesi üzerine Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Peki Türkiye'nin CDS puanı kaç oldu? CDS puanı düşerse ne olur? Borsa, dolar yükselir mi düşer mi?

Ekonomi

19.09.2024, 17:04

Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası faizleri yüzde 50 bandında sabit bıraktı. MB'nin faiz kararı sonrası Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 2'ye yakın değer kazandı. BİST'teki yükseliş 10 bin bandına kadar yaklaştı. 9 bin 981 puana kadar yükselen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bu seviyeden yatay hareket gösteriyor. Borsa İstanbul MB'nin faiz kararını olumlu karşılarken Türkiye'nin CDS prim puanı da 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. 

Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik tarihi açıkladı! Altını olan aman dikkat! İslam Memiş, gram altın için kritik... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN CDS PRİM PUANI KAÇ OLDU?

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. PPK duyurusunda verilen mesaj ise piyasalara güven verdi. MB duyurusunda  "Temel mal enflasyonu sınırlı bir artışla düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır." denildi. Enflayonla mücadele konusunda Merkez Bankası adım atmadan çekinmeyeceğini belirtmesi üzerine  Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 256,5 baz puana düştü. Bu seviye Şubat 2020'den bu yana görülen en düşük seviye.

2025 Asgari ücret açıklandı! Asgari ücrette yüzde kaç zam gelecek? Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? 2025 Asgari ücret açıklandı! Asgari ücrette yüzde kaç zam gelecek?... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN CDS PRİM PUANI DÜŞERSE NE OLUR?

CDS prm puanının yüksek olması  belirli bir borç verene yönelik kredi riskinin de arttığını gösterir. Bu durum uluslararası yatırımcılar tarafından olumsuz görüşür. CDS primlerinin düşmesi uluslararası yatırım açısından olumlu bir gelişmedir. Ekonomide işlerin yolunda olduğunu gösterir. Ekonomisi kötü olan ülkelerde CDS primleri yükselişe geçer. 

Financial Times'ın zirvesinde yer aldı! Türk firma, küresel perakendeye yön veren markalar arasına girdi Financial Times'ın zirvesinde yer aldı! Türk firma, küresel perakendeye yön... Haberi Görüntüle

CDS PRİM PUANI DÜŞERSE ALTIN, DOLAR YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

CDS risk primlerinin düşük olması döviz açısından olumlu bir gelişmedir. Uluslararası yatırımın ülkeye gelmesi için olumlu görülen düşük CDS primi ile yurt içindeki döviz TL karşısında değer kaybedebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading